Братя Галеви. Снимка: Булфото
fallback

Делото за конфискация на имущество на братя Галеви е отложено за неопределено време от Върховния касационен съд.

Двамата подсъдими не са призовани редовно, тъй като са в неизвестност. Делото няма да може да продължи, докато прокуратурата не представи данни за адресите на двамата, на които могат да бъдат призовани, за да се спази правото им на защита.

Пречка за процеса е и обстоятелството, че техният защитник - Емил Велинов, не е упълномощен от клиентите си.

Делото е образувано от главния прокурор за възобновяване на процеса срещу двамата в частта на наложеното им наказание “конфискация”.

В искането си за подновяване на делото главният прокурор твърди, че “не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува”.

Ангел Христов и Пламен Галев са в неизвестност от началото на май, когато ВКС ги призна за виновни за организиране на престъпна група с цел изнудване. Двамата са обявени за общодържавно издирване, а и Интерпол ги дири с червена бюлетина, но все още няма никаква следа от дупнишките бизнесмени.

През ноември 2010 братя Галеви бяха оправдани от Кюстендилския окръжен съд, но по-късно, през юли 2011 г. на втора инстанция Софийският апелативен съд ги призна за виновни и ги осъди съответно на 5 и 7 години затвор. През май 2012 г. и Върховният касационен съд потвърди вината им, но намали присъдите им съответно на 4 и 5 години затвор.

След произнасянето на присъдите двамата се покриха и от тогава никой не знае къде са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

bolka

преди 11 години

По това, което пише в статията, излиза, че прокуратурата изобщо не си е свършила работата. Колко много пропуски и грешки са посочени. Зад тези грешки стоят физически лица, прокурори. Защо те не са наказани за зле свършена работа? И защо бившият главен прокурор веднага беше назначен на топло местенце, след като и той е замесен в случая.Смехотворно е да се иска адресът на някого, който е в неизвестност. Или може би се знае къде са? Най-малкото адвокатът им знае, следователно нещо се прикрива.

44

юрист

преди 11 години

Председателя на ВКС , Лазар Груев е получил указания от Гоце Първанов да спасят имотите на техните приятели. Ако не знаят къде са да попитат техния приятел Р.Петков той им ходи на гости.

43

Анонимен

преди 11 години

da pitat, bat Boiko? toi znae kadesa brattchetata:))

fallback