Димо Стоянов Снимка: Булфото

Димо Стоянов, племенник на убития варненски бизнесмен Борислав Енев и привлечен като обвиняем за престъплението, остава в ареста с решение на Варненския окръжен съд.

От днес той е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Адвокатът на племенника на убития Иван Томов беше категоричен, че обвиненията срещу Стоянов са голословни, тъй като по време на извършване на престъплението клиентът му бил в „Метро“ в компанията на хора, които могат да потвърдят това.

Защитникът каза още, че оръжието, с което е бил застрелян Енев, не е открито. По негови думи ставало въпрос за „Магнум“ 357-и калибър.

Още по темата
Бизнесменът беше открит мъртъв в дома си на ул. „Марциана“ 14 в Аксаково на 8 ноември.

Съдебните медици обаче установиха, че той е починал ден по-рано – на 7 ноември между 14,03 и 14,31 ч., пронизан от куршум в тила.

За престъплението беше задържан племенникът на Енев Димо Стоянов. Ако вината му бъде доказана, той може да получи до 15 години затвор.

Според обвинението най-вероятно се касае за неизяснени бизнесотношения между двамата, след като Енев прехвърлил дяловете от своя фирма на племенника си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase