Момчето остава зад решетките. Снимка: архив Булфото

17-годишният Николай Дурлов, който е обвинен за убийството на 76-годишната Иванка Чолакова от село Змейово, остава в ареста, реши Старозагорският окръжен съд. Магистратите днес му наложиха мярка за неотклонение ”задържане под стража”.

Възрастната жена е била удушена и изоставена в стопанска постройка в съседен двор. От къщата са изнесени два мобилни телефона и DVD-плеър.

Още по темата

Заседанието за налагане на постоянен арест на младежа се състоя при закрити врати. Срещу Дурлов е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Той е направил самопризнания.

Пред разследващите Дурлов, който утре ще навърши пълнолетие, е казал, че отишъл в къщата, за да краде. Стигнало се до убийството, защото жената го разпознала.

Първоначално с Николай бе задържан и 16-годишен ученик, който по-късно бе освободен и в момента е с мярка "надзор на инспектор от детска педагогическа стая", тъй като според събраните доказателства към момента няма общо с убийството.

Дурлов не е с чисто съдебно минало. Осъждан е неколкократно на пробация, предимно заради кражби. Една от присъдите му е заради открадната дебитна карта, собственост на 76-годишната жертва на убийството, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase