Борис Велчев. Снимка: Булфото

Неетично е да се коментира решението на президента Росен Плевнелиев за номинации за конституционен съдия, заяви главният прокурор Борис Велчев.

В публичното пространство се появиха слухове, че държавният глава смята да номинира именно обвинител №1 на държавата, чийто мандат изтича скоро. Вчера ГЕРБ номинира зам.-председателя на парламента Анастас Анастасов.

Венета Марковска беше номинирана от независими депутати, а  Екатерина Михайлова, която също е зам.-председател на парламента, беше номинирана от Синята коалиция. Татяна Върбанова пък е номинирана от депутатите от Коалиция за България. Очаква се и Плевнелиев да обяви своя фаворит.

Още по темата
 Доколкото аз знам, президентът не е номинирал никого, обяви Велчев.

Главният прокурор заяви, че оправдателната присъда по делото "САПАРД" за източването на средства от програмата ще бъде протестирана.

В края на септември Софийски апелативен съд оправда на втора инстанция Марио Николов, съпругата му Мариана Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов и потвърди оправдателната присъда на бизнесмена Людмил Стойков по делото за пране на пари по програма САПАРД, което беше образувано по сигнал на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/.

Главният прокурор добави, че в момента се прави анализ на делото и от прокуратурата са поели ангажимент пред генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер да го информират за резултата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase