Снимка: Impact Press Group

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районният съд в Ловеч на 16-годишното момче ранило своя съученик  Васил Петранчев с нож.

Иван Тодоров трябва да бъде настанен в отделно от пълнолетните помещение, като за това бъде уведомен директора на Професионалната гимназия по механоелектротехника, където той учи.

Мотивът на прокурора за искане на най-тежката мярка е тежестта на обвинението за нанасяне на средна телесна повреда и събраните доказателства, съобщи БТА.

Съдът реши, че има реалната опасност Иван да се укрие или да извърши друго престъпление, затова не уважи искането на неговия защитник Александър Маринов за налагане на мярката "под надзор на родител".

Майката на Иван каза пред журналисти, че е знаела, че на сина й се налага постоянен тормоз от негови съученици и е уведомявала класния му ръководител многократно, но не са взимани мерки. Според нея самият клас е проблемен.

Адвокатът на нападателя също се обърна към медиите с молба да не се обвинява неговия клиент, тъй като не става дума за закоравял престъпник.

По думите му Иван е бил тормозен, системно пребиван, замерян с боклуци от Васил Петранчев в продължение на три години, а училищното ръководство не е взело мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase