Снимка: Булфото
fallback

След нощно гласуване и 24-часово делегатско събрание съдиите от страната избраха шестима членове за новия състав на Висшия съдебен съвет.

Квотата на съдиите ще бъде съставена от Камен Иванов, Юлия Ковачева, Милка Итова, Даниела Костова, Галя Георгиева и Калин Калпакчиев.

Единствено Камен Иванов получи необходимите гласове на първия тур, другите бяха избрани след балотаж.

За да чуят окончателните резултати, в зала 3 на НДК имаше около 40 от делегатите, в т.ч. и изборната комисия. Право на глас имах близо 430 съдии от страната.

Изслушването на кандидатите продължи малко повечe от три часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ

преди 11 години

НЕСМЕНЯЕМИТЕ И БЕЗОТГОВОРНИ ИЗБРАХА МАНДАТНИ БЕЗОТГОВОРНИ. = ЗА РЕФОРМИ СА НУЖНИ НОВИ ПРАВИЛА, А ТЕ СЕ СЪЗДАВАТ ОТ ДРУГИТЕ МАНДАТНИ И БЕЗОТГОВОРНИ ДЕПУТАТИ. ИМА ОЩЕ ПОПАРА ДА КУСАМЕ ДО ЕВРОПЕЙСКО РАВНИЩЕ.

31

ентъртейнър

преди 12 години

Аз не съм съдия. Не защитавам, а обяснявам. обяснявам неща, които във всяко гражданско общество гражданите знаят. Преди 2 века и във Франция не са ги знаели. Вече ги знаят. *** пример. и ми е тъжно да се сравняваме по-лесно с Африка, Латинска Америка и Русия, или Франция отпреди 2 века отколкото с водещите демокрации на Европа. С омраза и нискообразованост (откровена социална тъпотия) до никъде няма да стигнем.

30

Мнение

преди 12 години

Този избор на членове на ВСС от съдийската квота е характерен с две открояващи се особености: 1.Съдиите от СГС и САС "спечелиха двубоя" с тези от висшите съдилища - трима срещу само един - Юлия Ковачева от ВАС. Съдия от ВКС не стана член на ВСС. И четиримата софийски съдии ми се струва,че са от "квотата" на ССБ или са близки до съсловната организация на Тодорова-Куцкова. 2.Провинцита понесе тежък удар - само 2 нейни представители влязоха в Съвета; може би една от избраните - за "цвят". Определено смятам, че в ССБ вече гърми шампанското; надявам се прокурорите и следователите малко да помрачат еуфорията на ССБ и Коалиция. Иначе настъпва "женско царство".

fallback