Цветанов на срещата днес с близките на задържаните моряци. Снимка: БТА
fallback

Трябва да се знае, че всеки е невинен до доказване на противното. Правоохранителните органи на България, Испания, Великобритания и САЩ правят всичко възможно за установяване и залавяне на виновните на по-високите върхове в престъпните схеми. Това каза тази сутрин във Варна министърът на вътрешните работи след среща с роднини на задържаните в Испания български моряци.

Той разговаря с тях близо час, като основната тема на срещата е била посещението му в Испания по случая с тоновете кокаин, открити на кораба „Свети Николай“ и ареста на родните моряци.

Министър Цветанов беше категоричен, че всеки, който е невинен по случая ще бъде освободен. Той каза още, че нашите моряци имат служебни адвокати, които работят по случая.

В отговор на журналистически въпрос дали е истина, че в доклада, касаещ сигурността на България, който е щял да предостави на президента, е пишело, че страната ни е била заплашвана от терористичен акт, той категорично отказа да даде коментар.
Роднините на задържаните моряци пък казаха, че са много доволни от срещата си с вътрешния министър. Те казаха, че са получили от него обнадеждаваща информация и че нещата не са толкова черни, както са изглеждали в началото.

„След около два месеца се очакват добри новини от Испания. Тогава би трябвало да приключи следствието“, обясни Ивелина Атанасова, близка на капитана на „Свети Николай“. Тя призна, че активно търсят испански адвокат по гражданско право, който да поеме защитата на арестуваните моряци. По нейни думи в момента те имали трима служебни адвокати.

Роднините подчертаха, че имат надежда целият екипаж да бъде оневинен, но дали това ще се случи ще стане ясно след приключване на следствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

ех бре

преди 11 години

кой нареди на кораба да спре, кой го спря и къде, кой натовари "захар-та на кораба, кой нареди да се кара към Испания-направи го вятъра, всички са чиста вода ненапита, прав си Митко-48,след 30 години ще ги посрещнем на аерогара София, поставя се въпроса:колко са невинни,как ги събра за рейса търсеният човек, какви разговори е водил с тях-че ще забогатеят с един рейс.И накрая:колко от тези 22 не са участници в "захар"-та ?

42

Митко

преди 11 години

Ще бъдат освободени скоро след 30 години!

41

Герберче

преди 11 години

Който го каже по-*** от тъщолюба,става баш *** на територията.Пробвайте.

fallback