Диана Ковачева и Борис Велчев на изслушването в НС. Снимка: БТА
fallback

Много въпроси са останали незададени при изслушванията на  кандидатите за членове на новия Висш съдебен съвет, каза главният прокурор Борис Велчев пред журналисти преди началото на днешното заседание на Съвета. 

Според Велчев предстои да се разбере дали изслушванията са били проформа и това ще стане ясно, ако парламентът избере най-добрите кандидати.

Главният прокурор добави, че някои от  изказванията са били задълбочени, но при други се е прекалявало  с модерни думи като прозрачност и публичност.

Oще по темата
Министърът на правосъдието Диана Ковачева каза, че е  процедурата по изслушванията е била добра. Тя заяви, че е уверена, че депутатите ще изберат най-добрите кандидати заради обществения контрол върху избора.

"Ако те подкрепят слаби кандидатури, това ще стане ясно за всички и аз мисля, че те не биха си го позволили", посочи Ковачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 11 години

korympirana zgan ot moshenici ,alchni gazove .

16

титан

преди 11 години

ами,като не иска да са хора съсипали съдебната система,да не се натиска до този ***,ами малко да се разграничи от него! не ми се вярва,че ще изберат по-добри,просто тук ще изиграят роля многото пари,а корумпираните ги имат,така,че не вярвайте,че ще има нещо добро за обикновения българин

15

До к.15

преди 11 години

Питах, питах всички и знаеш ли какво ми отговориха: че си много ***.Още повече ,че съм младеж, а не девойка. Да не забравя: поздрави на *** и на всички от женски род в твоята фамилия! Ама борчески поздрави! И от колегите борчета и каратисти също поздрави!

fallback