Снимка: архив Булфото

Пернишкият окръжен съд постанови 13 години и 4 месеца лишаване от свобода за 28-годишния Валентин Тодоров от с.Ковачевци, който уби съселянина си Йордан Йорданов. Подсъдимият призна вината си и поиска съкратено съдебно следствие, предаде БТА.

Йорданов е бил умъртвен по особено жесток и мъчителен начин на 31 януари тази година в къщата на убиеца. Жертвата е удряна многократно с юмруци, нож, брадва, тесла, дори крак от счупена маса и ритан по главата и тялото, докато не спрял да диша.

Още по темата

Пребитият починал от отворена черепно- мозъчна травма и кръвозагуба. Убийството се смята за едно от най-жестоките в Пернишко.

Жертвата и извършителят били приятели. Във фаталния ден те се срещнали, ходили заедно до Перник, а вечерта поседнали на чашка в дома на Валентин. Докато се черпели, помежду им избухнал спор, който прераснал в конфликт. Валентин се нахвърлил върху Йордан и го засипал с удари, докато не го умъртвил пред очите на близките си.

Убийството е извършено по време на изпитателния срок за присъда за кражба от 2011 година. Тогава Валентин бил наказан с 4 месеца условно. Сега и тази присъда ще бъде приведена в изпълнение.

Магистратите постановиха също убиецът да плати по 800 000 лева кръвнина на родителите на Йордан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase