Ангел Илиев (л), Вичо Вичев и Божидар Джамбазов(д). Снимка: БТА
fallback

Висшият съдебен съвет /ВСС/ избра за апелативен прокурор на София Ангел Илиев,  досегашен заместник на софийския градски прокурор.

Той спечели с 18 гласа на балотаж срещу Вичо Вичев, който досега изпълняваше длъжността апелативен прокурор.  Вичев получи подкрепата на петима души.

Главният прокурор Борис Велчев подкрепи кандидатурата на сегашния заместник-градски прокурор на столицата Божидар Джамбазов. Той обаче отпадна при първия тур на гласуването.

Oще по темата

Четвъртият кандидат за поста беше Стойчо Ненков - прокурор в Софийската апелативна прокуратура.

Новият апелативен прокурор на София беше избран от третия път.

През март т.г. изборът на апелативен прокурор се провали заради равния брой гласове на балотажа между Божидар Джамбазов и заместник-апелативния прокурор Йордан Стоев, който впоследствие се отказа от състезанието.

През декември м.г. ВСС също не успя да избере административен ръководител на прокуратурата, след като нито един от тогавашните кандидати не събра достатъчно гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

потърпевша от тях

преди 11 години

Бог да ни пази от тези мутри!

7

защо?

преди 11 години

И аз мисля като 6 - наистина защо ние, гражданите, не избираме прокурори и съдии? Защо те да не са зависими от нас, а от самите себе си и от политици и олигарси! Че те никога няма да се съобразяват с нас тогава, а само ще целуват и *** ръцете на онези, от които са зависими! Ама кой реже клона, на който седи! Само си мечтая!

6

иван

преди 11 години

Мутри.

fallback