Ангел Рашков. Снимка: Булфото
fallback

Окръжният съд в Пловдив осъди внука на Кирил Рашков – Ангел на една година и четири месеца затвор при първоначален общ режим и глоба от 2000 лева.

Причината е опит да подкупи полицаи с 20 лева.

20-годишният наследник на ромската фамилия ще лежи в затвора, защото ще трябва да изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от една година затвор по предишна присъда, тъй като престъплението е извършено по време на изпитателния му срок.

Oще по темата

Ангел карал "БМВ Х6" и бил спрян за проверка на изхода на Пловдив в посока Асеновград на 14 март тази година. Полицаите поискали документите на му, но се оказало, че той кара без шофьорска книжка. Причината – тя била отнета, защото е издадена на база фалшива диплома за основно образование.

Наследникът на Цар Киро предложил на полицаите 20 лева с думите: "Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя".

После хвърлил двайсетолевката в патрулката. Полицейските служители веднага уведомили за случилото се дежурния офицер, а Рашков-младши бил задържан.

"Делото се разгледа по съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица, а подсъдимият призна вината и фактите около престъплението, затова наказанието му бе редуцирано с 1/3", коментира пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Присъдата подлежи на обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 11 години

Абсолютно !!!!

32

Анонимен

преди 11 години

Да свиква от малък мургавела.....

31

Гюнтер

преди 11 години

Изгърбете *** и нахранете с тях прасетата.... Kill them all....

fallback