Ангел Рашков. Снимка: Булфото

Окръжният съд в Пловдив осъди внука на Кирил Рашков – Ангел на една година и четири месеца затвор при първоначален общ режим и глоба от 2000 лева.

Причината е опит да подкупи полицаи с 20 лева.

20-годишният наследник на ромската фамилия ще лежи в затвора, защото ще трябва да изтърпи ефективно и наложеното му условно наказание от една година затвор по предишна присъда, тъй като престъплението е извършено по време на изпитателния му срок.

Още по темата

Ангел карал "БМВ Х6" и бил спрян за проверка на изхода на Пловдив в посока Асеновград на 14 март тази година. Полицаите поискали документите на му, но се оказало, че той кара без шофьорска книжка. Причината – тя била отнета, защото е издадена на база фалшива диплома за основно образование.

Наследникът на Цар Киро предложил на полицаите 20 лева с думите: "Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя".

После хвърлил двайсетолевката в патрулката. Полицейските служители веднага уведомили за случилото се дежурния офицер, а Рашков-младши бил задържан.

"Делото се разгледа по съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица, а подсъдимият призна вината и фактите около престъплението, затова наказанието му бе редуцирано с 1/3", коментира пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Присъдата подлежи на обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase