Бареков бил в командировка на морето. Снимка: архив Булфото
fallback

За трети пореден път Хасковският окръжен съд отложи делото за клевета срещу журналиста Николай Бареков.

През март той бе осъден на първа инстанция да заплати на кмета на Хасково Георги Иванов 1 лев заради обиди, изречени по адрес на градоначалника в директно телевизионно предаване.

Dnes.bg припомня, че гражданският иск срещу Бареков бе заведен миналата година след излъченото на предаването "Гореща точка" директно от Хасково. В ефир журналистът изрекъл "обидни за градоначалника квалификации".

"Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога... Той се има за божество... с цял поменик от престъпления... крадец на църковни имоти... имал незаконна вила в чашката на язовир "Клокотница" - това са част от цитираните в съда изявления на Николай Бареков.

Според обвинението журналистът е направил и твърденията, че Георги Иванов крадял заплатите на работниците, имал хотели в Германия и апартамент в Лондон, Алексей Петров бил политическият му чадър, кметът бил луд човек.

Делото на втора инстанция, на която журналистът обжалва присъдата си от 1 лев и административната санкция от 2500 лева, тръгна през май. На първите две заседания той бе нередовно призован.

На третото заседание днес пък Бареков бе възпрепятстван, тъй като TV7 го изпратили в служебна командировка в Бургас и Созопол в периода 20-22 юни. Постъпила е и молба от адвоката му Менко Менков, в която защитникът твърди, че Бареков иска лично да се защити пред Темида.

Това даде основание на тричленния състав на Хасковския окръжен съд да за трети пореден път да отложи делото.

Магистратите обаче прецениха, че адвокат Менков няма уважителна причина да не се яви в съда и определиха, че при следващ такъв случай ще бъде глобен с максималната предвидена по закон санкция от 1000 лева.

На TV7 пък трябва да бъде изпратено съобщение, с което медията да бъде уведомена, че съгласно Кодекса на труда на работник, призован от съд следва да му се даде отпуск, а не да се изпраща в служебна командировка.

При неспазване на тези указания и неосигуряване на възможност на Николай Бареков да се яви на следващото заседание, TV7 също ще отнесе глоба. Делото за 1 лев продължава на 20 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 11 години

Страхлива ку...ва. Лесно му е да обижда и клевети от екрана, но когато трябва да се яви в съда все му се намира спешна работа. Как изобщо служебната командировка е по-важна от съдебното дело, така на датите на всяко заседание Дудукът винаги ще намери повод да отсъства.

21

марио

преди 11 години

то в цинганария освен герб и медии на герб друго няма освен заспали българи

20

Гогата

преди 11 години

Бареков е човекът,който се слага най-много на Гроб.Цялото му предаване е една голяма порнография.ТВ 7 е личната телевизия на мутрите от Гроб и пропагандата на гербавите е пълна.Тиквата е Цвъ Цвъ са редовни гости и шоумени там,а *** се държи като евтина жена.Бареков буди само погнуса и отвръщение

fallback