Цветанов беше представляван в съда от адвоката си. Снимка: БТА
fallback

Районният съд в Пловдив поиска справка за съдимост на вътрешния министър Цветан Цветанов и да бъдат предоставени имената на неговите родители.

Това се случи, след като в града под тепетата тръгна делото, в което съдия Мирослава Тодорова  съди за клевета министърът на вътрешните работи.

Скандалът между двамата избухна когато шефът на МВР я обвини, че обслужва организираната престъпност.
Повод за нападките станаха забавени мотиви по дело срещу наркобоса Васил Маникатов - "емблематичен за Европа трафикант на наркотици", както се изрази Цветанов.

Освен това Цветанов на няколко пъти коментира, че заради забавените от Тодорова мотиви за присъдата на Маникатов, той е бил освободен от затвора.

Oще по темата
Делото се гледа на неутрален терен в Пловдив, където се предполага, че съдиите няма да бъдат пристрастни при взимането на решението.

На първото съдебно заседание магистратите назначиха фоноскопска експертиза, която ще трябва да дешифрира думите на Цветан Цветанов, които са засегнали съдия Мирослава Тодорова. И двамата бяха представлявани в пловдивския съд от своите адвокати и не се явиха лично.
 
„Възползвам се от правото си да не коментирам”, заяви в след заседанието на съда адвокатът на Цветанов – Десислава Добрева.

Лаконична беше и шефката на адвокатската колегия Даниела Доковска, която защитава интересите на съдия Мирослава Тодорова.

„Некоментирам дела, направете ми път да мина”, заяви Доковска. 

Адвокатът на вътрешния министър поиска делото да бъде отложено, защото не се е запознала с големия обем от доказателства, към които днес бяха добавени справка от съдебното решение срещу Васил Маникатов и съобщение от затвора в Бобов дол, където той изтърпява наказанието си.

Процесът Тодорова срещу Цветанов продължава на 25 юни.

Преди да заведе делото срещу Цветанов, шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова го призова, ако има доказателства срещу нея, че "обслужва" организираната престъпност, да започне разследване срещу нея. По думите й обаче клеветата на Цветанов засяга достойнството на човека, а думите на министъра не са засегнали само нейното достойнство, но и на съдийската гилдия, която е важна за реформата в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 11 години

ЕЙ МУФЛОН ГРОЗЕН КАКВО ПИШЕ В СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА СЪДИМОСТ?????"ЛИЦЕТО Е ОСЪЖДАНО"ЗАЩО НЕ ГО ПОКАЖЕШ????

83

Анонимен

преди 12 години

ИЙХЙХИПИОЙ

82

Анонимен

преди 12 години

БРАВО НА СЪДИЙКАТА!НЕКА ГО ОСЪДИ ТОЯ ***!НА ПРАКТИКА ЗНАЕТЕ КОЙ ТОЛЕРИРА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ.

fallback