Подсъдимият Лазар Колев Снимка: Dnes.bg
fallback

Родителите на убитите сестри Росица и Христина Белнейски поискаха делото за смъртта на децата им да се върне за ново разследване и се отказаха в последния момент от адвоката си.

Неочакваният обрат по делото се случи днес на заседание по делото във Върховния касационен съд.

Пред последната инстанция майката и бащата на двете сестри – Фани и Стоимен Белнейски, заявиха, че се отказват от адвокатските услуги на Иво Найденов и поискаха от съда да им даде възможност да сменят защитника си.

След като каза това, майката Фани Белнейска припадна и се наложи да бъде изведена от залата.

Извън съдебната зала защитникът коментира, че е изненадан от решението на почернените родители и го е научил заедно с всички в залата днес.

Той допълни, че досега е работил безвъзмездно за Белнейски и че двете осъдителни присъди срещу подсъдимия Лазар Колев са справедливи.

Oще по темата

Според Найденов вероятно някой е оказал натиск върху семейството. Той допусна възможността за среща между "някакви хора, някакви разговори". Някой друг по някакъв начин се е опитал да манипулира тези хора, уточни Найденов.

Стоимен Белнейски коментира, че има много неща по делото, които не са станали ясни по време на процесите в Пазарджик и Пловдив. Той подчерта, че с взели това решение, защото искат цялата истина и всички замесени в убийството на децата им да излязат наяве.

Стоимен и съпругата му не смятат Колев за невинен, но искат да му дадат време да проговори и да разкрие кой е съучастникът му.

Върховният съд гледа делото срещу Лазар Колев, след като предишните две инстанции – Пловдивският апелативен съд и Пазарджишкият окръжен съд, признаха Колев за виновен за убийството на Росица и Христина Белнейски, извършено на 28 януари 2006 година.

Магистратите наложиха на подсъдимия наказание "доживотен затвор без замяна" и обезщетение за претърпени морални щети на семейството в размер на 400 000 лева.

Върховният касационен съд трябва да се произнесе с решение в срок до един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

234

преди 12 години

Ako zaplashvat semeistvoto na Kolev sus smurt v sluchai, che progovori, estestveno, che shte mulchi. Ne zabravqite, vseki ima blizki. Te tolkova hora zatriha pokrai tova delo, kakvo sa oshte 2-3 za tqh?

28

Ангел

преди 12 години

Много мистерия има около това престъпление.Колев едва ли прикрива някого.Ако е прикривал е щял да го изпее след произнасяне на присъдата.Има обаче неоспорими доказателства които доказват че Колев е замесен с нещо.

27

Иванова

преди 12 години

Тези родители.....защо не оставят децата да почиват в мир.Това е мое мнение-не стига,че коствано са виновни с безхаберието за децата си,ами сега позволяват гаврата с тях да продължава.Толкова убийства станаха след това,но на никое не се вдига такъв шум.

fallback