Подсъдимите Данаил Георгиев (л) и Живко Желев Снимка: Булфото
fallback

Неявяване на двама свидетели отложи за пореден път делото за катастрофата в Симеоновград, при която на връх Великден миналата година загинаха шестима младежи, а други двама бяха ранени.

Обвиняеми по делото са шофьорът на колата - убиец Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал ключовете за возилото.

Свидетелите, които днес не можаха да бъдат разпитани, са Йордан Господинов и Радка Станкова. Първият е редовно призован и затова отнесе глоба от 100 лева за отсъствието си.

Радка Станкова пък е жената, в чиято къща компанията на Данаил и Живко празнувала преди жестоката катастрофа. Според свидетели обаче тя е в Италия и по тази причина не може да бъде призована.

Междувременно тричленният състав на Хасковския окръжен съд с председател Красимир Димитров уважи исканията за справки от полицията, които да покажат дали обвиняемите са били санкционирани по Закона за движение по пътищата.

Oще по темата

На свой ред прокурорът по делото Павел Жеков призова за следващото заседание по делото страните да бъдат готови с пледоариите си.

"Крайно време е да приключи този наказателен процес", заяви той и допълни, че е готов да се откаже от разпит на неявилите се двама свидетели.

Разгорещени страсти в залата предизвикаха показанията на медицинските лица, взели кръвните проби на двамата обвиняеми.

От първия ден на процеса защитата се опитва да докаже, че има нередности при манипулациите и така да отпадне обвинението за пияно състояние, което би обезсмислило делото срещу Живко Желев и би довело до минимална присъда за Данаил Георгиев.

Следващото заседание по делото е насрочено за 3 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Байчо

преди 12 години

Какви са тези глупости,къде са били преди това децата,какво са правили,за да се търси свидетелката ??? Това няма никакво значение защото са зверски убити на тротоара от едно пияно и самозабравило се ***! Дано да изгние по затворите.

13

Диана

преди 12 години

Имаше една приказка "Око за око, зъб за зъб". Само в България тия могат да бъдат оневинени. Ако трябва да си внесем съдии от вън та да научат и нашите.

12

80342

преди 12 години

Когато причиняваш смърт, трябва да има затвор! Да премахнат условното осъждане, както и споразумението, както и привилегията по чл. 58а за съкратеното съдебно следствие, когато е причинена смърт.

fallback