Тримата мъже са обвинени в изнудване. Снимка: Архив Булфото
fallback

Трима служители на фирма за бързи кредити, базирана в Шумен, са обвинени за изнудване, стана ясно от постановление на Районната прокуратура в Павликени.

Според обвинението на 19 януари 2011 г. в с. Стамболово, община Павликени, 50-годишен мъж бил нападнат от петима мъже, които се представили за служители на кредитното дружество.

С бой те принудили потърпевшия да се качи в джипа, с който пристигнали в селото, и го заставили да събере от свои близки забавена вноска от 80 лв., които неговата 27-годишна дъщеря дължала по кредит на обща стойност 240 лева.

След бърза полицейска операция петимата били задържани.

В хода на досъдебното производство били събрани достатъчно доказателства за вината на трима от тях - 33-годишен криминално проявен от Шумен с инициали Ж. А., негов 24-годишен съгражданин А. А. и 38-годишен великотърновец Е. У.

На тримата е наложена мярка за неотклонение "подписка", а другите двама са разпитани в качеството на свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Любо

преди 12 години

Тези са си повярвали.Най правилното отношение когато някой ти звънне по тел и те заплаши ти да му кажеш спокойно да го духа да се представи и че ще пуснеш сигнал в полицията за заплахи за рекет по тел. и го правиш Никой не може да те накара на сила да дадеш нещои Така че нали разбрахте Друго има закон който казва на нито един гражданин не може да му се забрани свободно пътуване което ще рече че личната карта не може да се вземе от НИКОЙ ПРОТИВОРЕЧИ С КОНСТИТУЦИЯТА

21

наско

преди 12 години

когато отидеш в заложна къща,даваш залог ,взимаш пари,и ако не ги върнеш ти взимат залога и .пито платено,отиваш в банка залагаш апартамент ,дават ти пари които те преценят и ако не ги върнеш,продават ти апартамента на безценица и разликата ти я търсят.защо?нали те ти определят парите,никои не ги кара на сила.това си е пладнешки обир,и като видят зора ,се обаждат на бившите мутри-фирми,дават им големи комисионни и си решават проблема.

20

до 18

преди 12 години

Кажи кой си аз ще дойда !Криете се като мишоци да не ви разберат кой сте , че нещо често взеха да ви отстрелват !*** *** !!!

fallback