Красимир Горсов. Снимка: архив, Булфото

Красимир Горсов, бащата на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки - Мануела, е поискал от Върховния касационен съд (ВКС) да възобнови делото, по което той беше осъден, че харчил неправомерно част от парите от дарителската сметка на дъщеря  си, съобщи БТА.

На 30 януари чрез адвоката си Горсов е поискал съдът да възобнови делото, като наказанието му да бъде отменено или намалено.

На първа инстанция Горсов беше осъден на две години и шест месеца условно с петгодишен изпитателен срок, както и да възстанови над 130 000 лв.

Софийският градски съд обаче намали присъдата му на две години условно, а пробацията, определена му
от Районния съд - на две години и шест месеца.

Парите, които бащата на Мануела трябваше да възстанови, също бяха намалени на близо 73 хил. лв.

Още по темата

Тогава магистратите заключиха, че родителите на Мануела Горсова са се посветили изцяло на лечението й и не са имали собствени доходи. Съдът отбеляза, че посещението на Красимир Горсов в зали за хазарт е "морално укоримо".

Магистратите обаче се разграничиха от всякакви опити за публично дискредитиране на Горсов.

Мануела Горсова пострада тежко при катастрофа по пътя Приморско-Бургас , причинена от фигуриста Максим Стависки през август 2007 г. при шофиране в нетрезво състояние. При сблъсъка загина 23-годишният Петър Петров

Последва дълъг процес, в който в крайна сметка световният шампион по фигурно пързаляне получи условна присъда и беше осъден да плати обезщетение на семейството на пострадалата в размер на 90 000 лева.

Мануела Горсова изпадна в кома и бе лекувана последователно във ВМА и в клиника в Израел.Именно  от набираните средства за лечението Красим Горсов беше изхарчил за хазарт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase