Марио Николов. Снимка: архив Булфото
fallback

Съдията Красимира Медарова си направи отвод по дело "САПАРД" срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков за пране на пари.

На предишното заседание на Софийски апелативен съд защитата на друг подсъдим - Валентин Ангелов, поиска отвод на магистрата.

Oще по темата

Причина за искането им станаха твърденията, че Медарова е поела политически ангажимент да потвърди решението на Софийски градски съд от 2010 година, с което Марио Николов беше осъден на 10 години затвор заради пране на 7,5 млн. лева по САПАРД.

Защитата на Ангелов обоснова твърденията си с отказа на адвокат Румен Еленски да представлява подсъдимия. Елински отказал, защото е защитник и на съпруга на Медарова.

Според подсъдимия, адвокатът му обяснил, че е разговарял със съпруга на Медарова и той му казал, че ако поеме защитата на Ангелов, съдията няма да си направи отвод поради поет политически ангажимент да потвърди решението на СГС.

Днес съдът не прие доводите за искане на отвод, но прецени, че трябва да има такъв, за да няма съмнения за предубеденост.

На мястото на Красимира Медарова, която е и председател на ЦИК, трябва да се назначи зъместник.

Това допълнително ще забави делото “САПАРД“. То стартира преди около година и още е в начална фаза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Оправдайте ги!

преди 12 години

Ама вие, съдиите от САС, защо се трепете да правите имитация на съдебен процес с/у Стойков и М.Николов и да ставате смешни пред хората?! По този начин само сривате доверието в съдебната власт, което от 2 месеца е най-ниското сред държаните институции! Кажете си направо: Наредено ни е да оправдаем двамата хубавци и затова вместо да правим циркове, направо трябва да четем присъдата "В името на народа.... обявяваме двамата пернишки бизнесмени за невинни по всички обвинения!" Така де, вие сте сериозни хора и не ни правете на маймуни! Можете да извикате съдиите Митева и Рушанова да произнесат присъдата, те са по оправдателните присъди...

3

57

преди 12 години

Людмил Стойков и Марио Николов са престъпници от голям калибър до сега ги пазеше Гоце сега на ход е Бойко.На двамата общо 150 години да си ги поделят както искат.

2

Жоро

преди 12 години

Забравили сте следните много важни дела: съдия Ченалова оправда Илиянчо Тодоров по делото Соло; съдия А.Йорданова осъди на 3 г.условно Ковачки за укрито ДДС на стойност 16 млн лв; ВАС възстанови на работа Деница - мл.съдия, дъщеря на съдията от ВАС Урумов; ВАС оправда съдиите Урумов, Икономов, Генков заради далавери с ОПС-имоти в Поморие; ВАС възстанови на работа ген.Пенгезов; ВАС оправда братя Галеви; ВАС оневини Доган за хонорар 1,5 млн лв; Магдалинчева и Ченалова разтягат като локум делата "Наглите" пръвата, съдеща рекетьорите , отвлекли деца на богати родители или самите бизнесмени, а втората групата на Трактора; излязоха на бял свят три важни дела, по които М.Т. е забавила писането на мотивите с 3-5 години; цивилни и униформени магистрати не осъдиха група бандити, извършили грабеж преди 14 години и смачкаха делото. Като начало тези дела стигат.

fallback