Ангел Рашков в съда Снимка: Булфото
fallback

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Ангел Рашков, внук на ромския бос Кирил Рашков-Цар Киро. 20-годишният Ангел е обвинен, че е дал 20 лева подкуп на катаджия, за да не му бъде съставен акт за нарушение.

На 14 март младежът карал "БМВ Х6" и бил спрян за проверка на изхода на Пловдив в посока Асеновград. 

Полицаите поискали документите на шофьора, но се оказало, че той кара без шофьорска книжка. Била му отнета, защото е издадена на база фалшива диплома за основно образование.  Тогава Ангел Рашков подхвърлил двайсетолевка, за да подкупи катаджиите, след което бил задържан.

Според съда са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Ангел Рашков е обвинен в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години.

Oще по темата
Събраните до момента доказателства обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени, че е налице реална опасност Ангел Рашков да се укрие и извърши друго престъпление. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Това не е първото провинение на 20-годишния член на ромската фамилия. Преди няколко месеца шофьорската му книжка бе отнета заради шофиране в нетрезво състояние. Тогава се разбра, че тя е издадена на базата на фалшива диплома за основно образование, което уж било изкарано в Раднево.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

fuck off

преди 12 години

nai dobriq *** e omreliq ***.......samo avtomati i na plo6tada da gi raztrelqt do edin tezi mrasni bokluci

42

Петьо-Евреи

преди 12 години

Докато има *** във българия и те се множат няма да има бял ден за държавата и българите това племе трябва да бъде изселено от нашата красива страна!!

41

stoj4o

преди 12 години

Стига го ЦАРосвате тоя , какъв цар е?

fallback