Снимка: архив Булфото
fallback

24-годишният Явор Геров ще изтърпи наказание от 11 месеца лишаване от свобода заради отхапване на ухо, реши Районния съд в Пловдив днес.

"Подсъдимият е осъден да заплати 2500 лева обезщетение по гражданския иск, предявен от пострадалия за причинените му болка и страдание, както и 750 лева адвокатски разноски", заяви пред Dnes.bg говорителят на пловдивските магистрати Марияна Кирезиева.

Припомняме, че Геров нападна през март миналата година пострадалият Николай Адамов заради стара футболна вражда.

Адамов отишъл на дискотека със свои приятели. Те решили да излязат на чист въздух, за да изпушат по цигара. На отсрещния тротоар забелязват Явор, за когото знаели, че е запален привърженик на "Локомотив–Пловдив" и познавали като доста конфликтна и агресивна личност.

Николай разказал на приятелите си за стар конфликт между него и Явор преди 2 години, когато бил бит от него, защото носил тениска на другия голям пловдивски отбор "Ботев-Пловдив".

Решили да се приберат, за да няма нов конфликт, но Николай остава да допуши цигарата. След малко до него се доближава подсъдимия, който го избутва с ръце и двамата се сборичкват.

Приятелите не успели да ги разтърват и по време на боя Явор силно захапал лявата ушна мида на Николай, след което се отдръпнал и така откъснал 2/3 от ухото му. После изплюл отхапаното парче и побягнал.

24-годишният младеж бил известен на полицията, бързо е открит и задържан.

На местопрестъплението униформените открили откъснатата част от ухото и я сложили в чаша с лед. Николай бил откаран в болница.

Явор Геров ще трябва да изтърпи и предишна условна присъда от година и шест месеца лишаване от свобода, издадена за нанасяне на друга лека телесна повреда, защото е нападнал Адамов в рамките на изпитателния срок.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Мето

преди 12 години

До 45976: Само да допълня, че присъдата за прегазеното дете е условна. Не че тоя *** не трябва да лежи в затвора за простотията си, но някак съпоставката изниква от самосебе си.

12

Judge Dredd

преди 12 години

Според моят закон на хулиганът се режат и двете уши, изпраща се да запълва дупките по пътищата ръчно за следващите 30 години, през ноща ще спи редом до рецидивистите в затвора и на охраната ще бъде забранено да се намесва, когато решат да му сцепят ***, уийкендите ще прекарва в здравни центрове за хора с различни увреждания като ще полага специални грижи за тях. След изтърпяване на наказанието ще бъде забранено да се наема от работодателите за нещо повече от чистач на кочини и обори.

11

do 8

преди 12 години

Прав си! Такава ни е държавата.Такива *** като тоя дето съзнателно осакатява хора трябва да им дават 30 години каторга и робски труд. Той не заслужава и на легло да спи. Това дори му е второ осакатяване (прочетете последния ред).

fallback