Роднини на Станислав в деня на погребението на момчето. Снимка: БТА
fallback

Окръжната прокуратура във Видин ще поиска в петък мярка "постоянно задържане под стража" за 71-годишния Дейвид Брансън, който е заподозрян за убийството на 11-годишния Станислав от село Лагошевци, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Владислав Влашев.

Шотландецът е задържан в полицията, но тъй като утре му изтича временната мярката "задържане под стража", то Окръжна прокуратура ще внесе предложение за промяната й в "постоянно задържане под стража", уточни Влашев.

Установено е, че чужденецът е пребивавал от 4 години в селото, но кметският наместник Тихомир Тошев обяви, че името му не фигурира в селския регистър.

За шотландеца се знаело малко, живеел изолирано. Дошъл да живее у нас, защото пенсията му била малка, а тук животът бил евтин.

Oще по темата

Тялото на 11-годишното дете беше открито в местността "Дилковец" в землището на село Лагошевци при претърсване на местността на 21 януари.

Според съдебно-медицинската експертиза има данни за извършени блудствени действия и удушаване.

Станислав Мирчев бе в неизвестност от 4 януари, когато е напуснал къщата си в селото, за да занесе храна на възрастен съсед.

Три часа по-късно майката е сигнализирала кметския наместник за изчезналото дете, който се е обадил на телефон 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Без упойка!

преди 12 години

Каква химическа кастрация?! Тази *** трябва да бъде скопена от селския ветринар без упойка!

23

zo79

преди 12 години

Спрямо коментара на Величка,познавам лично дейвид-шотландеца и наистина е странна птица,бог да го прости детето.Специално на тази госпожа искам да кажа ,че ако тя има деца не и пожелавам да имат същата участ като на СТАНКО.Каквато и присъда да му дадът на шотландеца ще е малка.

22

Българин

преди 12 години

Този педофил бих го взривил,така че от него да не остане и парче месо..

fallback