Снимка: архив, Булфото
fallback

Специализираният съд няма да произвежда присъди по поръчка. Това заяви председателят на Апелативния специализиран наказателен съд  Даниела Росенова пред БТА.

Тя отбелязва, че има 13-годишен стаж като съдия и никой не й е оказвал натиск.

"Никога не съм произнасяла съдебните си актове, очаквайки да удовлетворя обществото. Водила съм се от това дали има доказателства", заяви председателят на Апелативния специализиран наказателен съд.

Разумният срок за делата трябва да бъде преценяван с оглед обема, броя на подсъдимите и свидетелите, коментира още Даниела Росенова.

Тя заяви, че намерението й е новата структура да бъде работещ съд, който да постановява съобразно закона.

Росенова посочи, че е за разумно правораздаване чрез спазване на закона и постановяване на справедливи съдебни актове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До # 23

преди 12 години

Габи, защо се хващаш на въдицата? Не виждаш ли, че коментари 18, 2 ,24 са писани от един и същ човек - т.нар. хейтър, който стои в засада и чака някой да коментира даден проблем, хваща се като кърлеж и започва да разтяга локума! С едната ръка пъха в устата мазната баничка, която мамчето му е оставила за закуска, а с другата блъска по клавишите. Не виждаш ли,че няма правни познания и пише небивалици - обърни внимание на к.22 и 24: абсолютен профан в правото.

21

до 23

преди 12 години

Абсолютно прав си. А чернокожи съдии има ли? А инвалиди? Не ти ли се струва абсурдно в страната на еманципацията и човешките права да има ограничения по признак пол? Така е в САЩ ...., до около 1940 г.

20

До ком.22

преди 12 години

Не смятам да си губя повече времето в празни дискусии. Обясняваш му,че в САЩ съдиите се избират, ама нашият *** казва "Не"; обясняваш му,че жените-съдийки там са минимален брой, чернодрешкото уверено казва, че не е така; казваш, че в САЩ не е задължително съдията да е с юридическо образование, отговорът е пак "Не". Надявам се,че не всички БГ съдии са толкова упорити в смисъл инат до отказ. Ами остани си със здраве и простотията си. Освен ако не си някой студент Право и тренираш дискусия. Е, не си намерил подходящ събеседник.

fallback