Марио Любенов-Заека. Снимка: Facebook

На Марио Любенов-Заека е повдигнато обвинение за съучастие в убийството на 18-годишната Мирослава от Перник, съобщи адвокатът му Яна Ангелова.

В сряда вечерта е издадено прокурорско постановление за задържането му за срок от 72 часа, а днес следобед Пернишкият окръжен съд ще гледа искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Преди два дни Заека бе изведен под засилен полицейски конвой от болницата на 4-и километър в столицата, където бе настанен със съдебна заповед за медицинска експертиза по друго дело – за фалшифициране на пари.

Днес на открито заседание Пернишкият окръжен съд продължи с 20 срока за изследването му.

Още по темата

Пред съда началникът на отделението "Съдебна психиатрия" в столичната клиника "Св. Наум" д-р Петър Маринов заяви, че е необходимо изготвяне на комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза, с която да се огледат всички детайли на състоянието на Марио Любенов.

По думите му мъжът има две диагнози, които са различни, eдната от тях е шизофрения.

"Трябва да видим основанията за тях, както и заболяванията дали са валидни сега, или са били само за момента", уточни д-р Маринов и настоя към тримата експерти да се присъедини и клиничен психолог, за да се направят допълнителни изследвания и тестове.

Трупът на 18-годишната Мирослава бе открит на 12 януари, след като момичето бе в неизвестност от 7 ноември м.г.

Тогава за убийството й бяха задържаха двама души, но единият от тях Стойчо Стоев-Чочо се самоуби, а Марио Любенов-Заека бе нарочен от него за физическия извършител на убийството.

Днес вътрешният министър Цветан Цветанов отказа да коментира дали има трети заподозрян за смъртта на момичето.

МВР шефът не отговори на въпроса дали Красимир Петров-Полицая, който според медийни публикации също е заподозрян като участник в отвличането и убийството на Мирослава.

"Надявам се, че всичко това, което е свързано с начина, по който е умъртвена Мирослава, ще бъде доказано в съда", отбеляза единствено вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase