Снимка: Архив Булфото
fallback

Хасковският окръжен съд отложи делото за катастрофата в Симеоновград, при която на Великден загинаха шестима младежи.

Заседанието започна с искане от страна на адвокатите, роднините на загиналите деца и пострадалите Мария Луиза и Милен Димов, да бъдат конституирани като частни обвинители.

Прокурорът Павел Жеков обаче възрази срещу искането на адвоката на Милен Димов с мотива, че момчето не е включено в обвинителния акт по делото, защото той бил с лека телесна повреда след катастрофата.

След съвещание тричленният състав на Хасковския окръжен съд с председател Красимир Димитров не уважи искането на адвоката на Милен Димов. Това решение на Темида обаче подлежи на обжалване в 7-дневен срок - време, през което делото не може да продължи по същество. Това стана причина делото да бъде отложено за 25, 26 и 27 януари.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че обвиняеми по делото са Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев.

23-годишният Данаил е обвинен в това, че в пияно състояние и с превишена скорост от 133,6 км/ч е връхлетял върху движещите се по тротоара младежи.

Братовчед му Живко Желев пък е обвинен, че е предоставил автомобила си на пияния Данаил, с който е причинена смъртта на шестимата младежи в нощта срещу Великден.

Ако бъдат признати за виновни, Данаил и Живко ги грозят между 5 и 15 години затвор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Samo minavam

преди 12 години

Това *** го оставете сам,с пистолет с един патрон в цевта.Съдии,прокурори,адвокоти,ченгета и прочие от антуража,на един Бог се кланят,проклятието на Финикииците към човечеството.

55

Мафията 2

преди 12 години

Юристът Добри Тодев разкрива тайните на подземния свят - всички мистерии станаха ясни, хората, кукловодите, майсторските схеми на Маджо и трафика на цигари.Заплетените случаи разплетени от НЕГО - Адвокатът на Мафията - Добри Тодев... Look here -- 7plus7. net

54

Анонимен

преди 12 години

ДОЖИВОТ И ЗА ДВАМАТА БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА И ИЗТЪРПЯВАНЕ ПРИ СТРОГ РЕЖИМ! ПОКЛОН ПРЕД ПЪМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ!

fallback