Снимка: архив, Булфото
fallback

Апелативният прокурор на София Вичо Вичев е оттеглил кандидатурата си за втори мандат на поста. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет.  Изборът на апелативен обвинител на столицата е насрочен за утре. 

Вчера стана ясно, че Вичев е разследван за използване на документ с невярно съдържание пред съда.  Преди няколко години, докато е бил районен прокурор на столицата, той е имал връзка с прокурорка от СРП.

Жената забременяла и родила момче. Вичев обаче отказал да признае бащинство на детето и прокурорката завела дело срещу него в съда.

Направен бил ДНК-тест, който показал, че Вичев е баща на детето. Той обаче представил документ, че му е правена вазектомия и поради това няма как да бъде баща на детето.

Принуден да избира между двата документа, съдебният състав решил, че няма да даде вяра на ДНК-теста. Съдът се позовал на документа за операцията и постановил, че Вичев не е баща на детето.

Прокурорката оспорила документа за вазектомията пред въззивната инстанция. Същевременно бил подаден и сигнал до Инспектората на ВКП, който образувал преписка срещу Вичев за използване на документ с невярно съдържание.

Oще по темата

След неговия отказ да участва в надпреварата за апелативен прокурор на София кандидатите остават двама – Венцислав Андреев от СГП и Стойчо Ненков от апелативната прокуратура в София.

Името на Венцислав Андреев нашумя наскоро, след като синът му Бисер беше привлечен като обвиняем за тежката катастрофа на бул. "България" в София, при която бяха пометени двама пешеходци. Делото срещу 21-годишния прокурорски син ще се гледа във Варна, тъй като баща му работи в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 12 години

ДНК теста за разлика от кръвно-груповия, доказва 99,99% бащинствата. Доказва идентичност, а не сходство. С него могат да се докажат родствените връзки, дали е майка, баба, племенник и други кръвно-родствени връзки с изследвания. Така че, съдът да го духа

22

Хунвейбин

преди 12 години

Човекът си е грамотен. С ДНК се доказва бащинство.

21

До sss

преди 12 години

*** се ограмоти. ДНК може да отхвърли кой е баща. Доказването е по аргумент на противното, Ханс!

fallback