Джипът на Йоско и помленият от удара лек автомобил. Снимка: Булфото
fallback

1 250 000 лева кръвнина поискаха семействата на загиналите и ранените при катастрофата, причинена от Йосиф Йосифов – Йоско.

Йоско днес не се яви в Софийския градски съд, а адвокатът му – Христо Христов, обясни, че той е парализиран от кръста надолу и разполага с документ, че е инвалидизиран, за една година. Двамата обаче са обсъждали възможността Йоско да се признае за виновен и делото да се гледа по съкратената процедура.

Затова магистратите не дадоха ход на делото, а назначиха съдебномедицинска експертиза, която да определи дали Йоско може да участва в процеса. В изготвянето на експертизата ще участват и психиатър и психолог.

Oще по темата

Очаква се заключението на вещите лица да е готово до 24 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото.

На днешното заседание на СГС бяха конституирани като граждански ищци десет души – близки на загиналите в тежката катастрофа. Искът им за причинени неимуществени вреди е за милион и 250 хиляди лева. Не бе допуснат иск за 100 000 лв., предявен от сестрата на загиналия Димитър Керчев – Милка Попова.

Йосиф Йосифов причини тежката катастрофа в столичния квартал „Бояна“ през март тази година.

Тогава той се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип. Колата бе смазана, а намясто загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров – Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата.

Той вече е бил глобяван за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Хейтър

преди 12 години

Няма дума "намясто", неграмотници от днес.бг.Не се ли научихте? Има "надясно" и "нагоре", но се пише "на място".

111

Анонимен

преди 12 години

Висшата съдебната власт в БГ е ярко червена, подчинена на бившите ДС, т.е. тя е част от Мафията с главно м!

110

Анонимен

преди 12 години

В Щатите управление на автомобил след употреба на алкохол е криминално престъпление. Когато бъдеш заловен, дори да не си причинил катастрофа, те арестуват за няколко дни, докато съдия определи гаранция, отнема ти се шофьорската книжка и започва съдебен процес срещу теб. В много от случаите ти се налага да посещаваш дори часове по "Alcohol Education".В зависимост от случая можеш да получиш дори ефективна присъда!

fallback