Борис Велчев. Снимка: Булфото
fallback

По разследванията за търговия с гласове по-скоро трябва да има възможност за използване на специални разузнавателни средства. Това мнение изрази главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Обвинител №1 коментира, че прокуратурата е наясно, че тези способи може да се превърнат в повод за обвинения, че управляващи ги използват за подслушване на политическите си опоненти.

„Не виждам обаче как ще хванем хората, които са по-високо от тези, които дават парите директно на избирателите“, заяви Велчев.

Той каза още, че се наблюдава увеличение на преписките и делата за търгуване с гласове, без да уточни конкретния им брой. Главният прокурор очаква към датата на изборите броят им да нарасне още.

На миналите избори за купуване и продаване на гласове са осъдени над 130 човека, посочи Велчев. Той обаче не очаква числото да е по-различно след вота тази есен.

Главният прокурор не изключи и възможността срещу Кирил Рашков, който сега е разследван за данъчни престъпления, да бъдат повдигнати и нови обвинения, но допълни, че това ще стане при наличие на доказателства, а не само по подозрения.

Борис Велчев отчете и ръст на делата по обвинения за етническа омраза. Същевременно обаче не е проблем на прокуратурата дали някой говори на български език или на чужд на обществени прояви, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

11

преди 12 години

А защо пък си мислиш, че тези които се подслушват не знаят че са подслушвани,че то в тази нашата държава кой говори вече по телефон дълги и подробни разговори, хората си мислят,че винаги са подслушвани по неразбираеми причини.Какво очакват да чуят:Здравей, обажда се (трите имена и ЕГН,адрес)ще ти купувам ли гласа и за колко го продаваш?.... ако някой се надява това да чуе просто не знае какво върши, защото намерението и говоренето по телефона не е като действието породило фактически последствия

16

Китайчето

преди 12 години

Към 15 F.O.Z.: Абе за теб няма ли системен оператор да ти изтрие простотиите дето едно и също нещо постоянно го копираш и поставяш по всички коментари и материали в този сайт, бре? Още предишният път ти препоръчах да отидеш на психиатър - много си болен, брато?! Като гледам явно си хванал тендовагенит на пръстите, та не си написал нищо смислено от много време насам.

15

2ГУ ДС ВКР ПОЛИТБЮРО

преди 12 години

Пирамида - ДДС подставено лице с сериозно лоби е Паскал Дойчев новия бг Кадафи и Башар ал-Асад не са нищо пред него- не плаща заплати и не пуска договори а кара Майбах като на Киро Японеца - от едно тесто са

fallback