Стефан Петров. Снимка: БТА
fallback

Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда обвинителния акт срещу Стефан Петров Стефанов, който на 23 март държа за заложници служители на клон на Инвестбанк в Сливен след опит за въоръжен грабеж.

Срещу Стефан Петров са повдигнати девет обвинения, най-тежкото от които е за въоръжен грабеж на различна валута на обща стойност 395 730,77 лева, съобщават от сливенската прокуратура.

Според обвинението въоръженият грабеж в банковия клон е придружен с опит за убийство на охранителя Станчо Станчев. Припомняме, че 42-годишният мъж бе прострелян от похитителя и за живота му имаше опасност.

Oще по темата
25 мар 2011 11:05
397

Стефан Петров ще отговаря пред Темида и за държане на петима заложници – служителки на банката, за чието освобождаване той поставяше различни условия.

Привлечен е като обвиняем и за незаконно притежаване на боеприпаси (патрони от различен калибър), за унищожаване на чужди вещи – стъклопакети, монитори на компютри, охранителни камери за видеонаблюдение и др. Общата стойност на унищоженото имущество възлиза на 1110,35 лв.

Припомняме, че привечер на 23 март Стефан Петров нахлу въоръжен в клон на Инвестбанк в Сливен и опита да ограби офиса. Младият мъж държа заложници и остана барикадиран в банката дори след като освободи последния от тях, заплашвайки със самоубийство.

Драмата в Сливен продължи 39 часа, след което Петров се предаде и бе арестуван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Anonimen

преди 12 години

Daite na naroda rabota nese cesete ,ste kradit razbirase,,,,,,bilgarite ste *** nomer 2

15

до 10

преди 12 години

Знаеш ли ти география учил ли си,ние сме в Европа ама вие с тези кухи кратуни ще станете провинция на шиптърите,а европата тя ще ви намери когато се зароди светът наново.Ха сега сполай ти аз ходя по Европа без виза но ти доста ще се охарчиш докато извадиш такава но на черно защото тази част от света не е за кухари.

14

qwer

преди 12 години

Момчето е посегнало на банката от бедност,не е убило въпреки че е можело,но нали е българче може и да му вземете и главата мамка ви предателска да ***,а кюмюрът Киро по хотели го държите вместо да го изтървете уж без да искате на улицата и после в моргата да го преглеждате къде си е ударил главата или кой трамвай не можа да спре.Българоубийци-управляващи засрамете се бе какви такива *** излезнахте,че и бандюги на всичко отгоре.

fallback