Снимка: Архив, Булфото
fallback

Шестимата роми, които пребиха двама полицаи по време на спецакция срещу наркодилъри в Златитрап остават в ареста. Това реши в събота състав на Пловдивския окръжен съд.

По време на заседанието стана ясно, че ченгета под прикритие е трябвало да арестуват двама дилъри на хероин след сделка, но в момента на задържането съседите им от пловдивското село Златитрап нападнали полицаите с камъни, пръти и лопати.

След боя жител на селото се опитал да прегази полицаите с камион. Единият от униформените произвел предупредителен изстрел във въздуха, но пистолетът му бил отнет от нападателите.

По-късно дошло подкрепление, а двамата полицаи са откарани в болница. Единият е със счупена раменна лопатка, комоцио и пукнат гръбначен прешлен от удар с чук, а другият служител на реда е с наранявания по главата и ръцете.

Oще по темата

В съдебната зала днес адвокатът на Николай Панайотов, за когото се твърди, че е взел служебното оръжие на единия полицай заяви, че подсъдимият е направил това, за да предотврати убийство.

С този мотив защитата се опита да издейства по-лека мярка за неотклонение, но съдията реши да остави за постоянно в ареста Николай и другите петима мъже - Георги Димитров, Цанко Панайотов, Никола Дечев, Иван Дечев и Миню Панайотов.

„Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу тях за нанасянето на средна телесна повреда на единия и лека телесна повреда на другия полицай”, съобщи прокурорът по делото.

В момента на разбиването на наркогрупата, служителите на реда били цивилни, но се легитимирали, поясниха от полицията.

В ареста се намират други 7 души, за които се твърди, че са участвали в група за разпространение на дрога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Мери

преди 12 години

И това доживяхме: ***-наркопласьори да бият полицаи с колове и накрая да се оправдават, че са предотвратили убийство! Ама не беше ли по-добре да биете шефа на РПУ-то, който е изпратил за арестуването на братовчедите само двама полицаи! Толкова ли му е акъла и защо сетне не е изпратил 100-ина полицаи да предотвратят последващо убийство на подчинените си от нападналите ги мургавеляци! Защото в съда нищо няма да им направят, а веднага ще ги пуснат. Затова полицията трябва да действа като 1-и филтър - бой по ромите без да им се обяснява защо и как. А ако някой от тях дръзне да се оплаче: още бой , ама нощем и далеч от ромската махала. Сетне да доказват, че полицаи са ги били. Как така полицаи ще бият, това са били други братовчеди, ама с полицейски униформи! Вземайте пример от по-оперените РПУ-та: *** като ги видят, бягат надалече и нищо не питат!

52

Анонимен

преди 12 години

Даа сега справедливия български съд ще осъди ромите за по няколко месеца затвор.Повечето ще са с условни разбира се.Тва че продават хероин тва че са се опитали да убият двама полицай няма значение.Тук сме ***.Родината на всички ***.Жалка страна със жалки институции който я самоубиват бавно тъпо и сигурно.

51

До номер 9

преди 12 години

"Единият е със счупена раменна лопатка, комоцио и пукнат гръбначен прешлен от удар с чук". Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу тях за нанасянето на средна телесна повреда на единия..."Това средна телесна повреда ли е? От тоя човек повече не става. Ще го оправят, но цял живот ще страда. За мене си е тежка телесна повреда."Не, това е опит за убийство! За това трябва да ги съдят!

fallback