Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

39-годишният българин Кирил Божанов е осъден на четири години затвор при строг режим от съд в Брюксел за участие в международна мрежа за проституция и за сводничество, съобщава вестник "Дерниер Йор".

В информацията на изданието се отбелязва, че Божанов вече е в затвора.

Следствието е установило, че той е отговарял за 15 проститутки, чиято самоличност е била разкрита. Жените били експлоатирани в продължение на две години, между 2004 г. и 2006 г.

Вестникът допълва, че останалите членове на престъпната мрежа вече са получили дори по-тежки наказания.

Разследването на случая е започнало след получаването на сигнал през 2005 г. Първоначално властите установили самоличността на Милен Костов, който надзиравал жертвите и събирал приходите им.

Oще по темата

По-нататък в следствието станало ясно, че международната мрежа ръководят Евелин Димов и Радостин Стоянов, известен с прякора си Ради.

Според публикацията в България е била изпратена международна следствена комисия, която открила достатъчно факти за анализ на дейността на уличените.

В показанията си жертвите са уточнили, че през май 2005 г. Божанов е трябвало да смени Костов в структурата на мрежата, за да се заличат следите на престъплението.

Макар дълго да отричал обвиненията, накрая Божанов направил самопризнания.

В тях той посочил, че всяка седмица е изпращал събраните от проститутките средства по шофьорите на автобуси, пътуващи между Брюксел и София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 12 години

uuuuuuuuu tezi prostitutki.....

16

Анонимен

преди 12 години

13, сериозно ли

15

БАЙ МАНГО

преди 12 години

тази снимка я слагате за 6 път....

fallback