Снимка: МВР
fallback

Арменецът Арам Микелян, който преди дни стреля с въздушната си пушка по играещи си деца в столицата, остава за постоянно в ареста.

Това реши окончателно Софийският градски съд, който гледа мярката за неотклонение на 67-годишния мъж.

Адвокатът на Микелян – Христо Ботев, днес опита да убеди съда, че стореното от клиента му е по непредпазливост.

Защитникът не отрече, че случилото се е неприятен инцидент, но по думите му стрелецът не е така обществено опасен.

Oще по темата

Самият Арам Микелян заяви, че съжалява за стореното, и поиска да бъде оставен под домашен арест, но магистратите не уважиха молбата му.

Мъжът бе задържан преди 10-ина дни, след като стреля с въздушната си пушка по група деца, играещи си пред блок в столичния квартал "Свобода", защото вдигали шум.

По-късно се оказа, че пушката е преработена за стрелба с флоберови патрони, а в дома на мъжа полицаите намериха и газов пистолет, стоп и щурмова палка.

Повечето деца, по които мъжът стреля, се отърваха без наранявания. Пострада обаче 11-годишният Теодор Григоров, който бе прострелян в коляното и бе опериран в "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

1

преди 12 години

по чаавета викате е пукал достойния Българин!

109

1914

преди 12 години

DA MRE TAA GAT DECA TAMU BILI VINOVNI

108

до 104 разбирача

преди 12 години

Дъртия няма пари за свестен адвокат, иначе отдавна да е навън. Ще ти кажа защо - човека притежава оръжието преди новия закон, според който отиваш и подаваш молба че притежаваш газово или въздушно. 2- стреляно е с 'въздушна пушка' а не с флоберов патрон - няма как да познаеш кой е стрелял 3- човека не знае кога е разстъргано оръжието и че е било разстъргано за флоберов - така го е купил от битака.4- притежанието на газов пистолет, стоп и щурмова палка не е забранено по никой закон. Нещо неясно?

fallback