Снимка: Булфото
fallback

Окръжна прокуратура в Кюстендил е внесла в съда обвинителния акт срещу временно отстранения от длъжност кмет на община Кочериново Костадин Катин.

Това съобщи на пресконференция прокурор Марияна Сиракова, говорител на държавното обвинение, цитирана от „Фокус”.

Общо пет са обвиненията срещу Костадин Катин. Част от тях са свързани с това, че в качеството си длъжностно лице, не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения с цел да набави облага за друго лице и от това са настъпили значителни вреди за общината.

Според обвинението от извършените деяния освен финансови има и неимуществени последици, като уронване на авторитета на местната власт и разколебаване доверието на гражданите към управлението и разпореждането с общинска собственост.

Костадин Катин е обвинен и в това, че е унищожаването на дървесни видове, част от Националната екологична мрежа „Натура 2000".

Сред обвиненията е и това, че временно отстраненият кмет е преправил съдържанието на официални документи и е подбудил други лица да извършат престъпления.

Предстои съдът да насрочи дата на първото заседание по делото.

В момента временно длъжността кмет на Кочериново изпълнява Иван Минков, който е и кандидат-кмет на ПП ГЕРБ за града на предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Калин

преди 12 години

всяко кметче .. царува като прасе насред помия ... в местните кочини!!!

6

Анонимен

преди 12 години

И тоя ,,кмет'' както и дупнишкия са *** на мутрите галеви ,които ,,обсъждаха националната сигорносст'' с екс министър румен петков- пик...то.

5

Анонимен

преди 12 години

в китай да ги пратим кметове негодници да ги съдят.

fallback