Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив отхвърли решението на Пловдивския окръжен съд, което връщаше Международния панаир в Града под тепетата на държавата.

Апелативните магистрати признаха бизнесмена Георги Гергов за мажоритарен собственик на панаирния комплекс и констатираха, че той е придобил обекта по законен начин.

Съдът прие, че двете увеличения на капитала на Панаира с близо 28 милиона лева са законни. По този начин дружеството „Пълдинтур инвест” стана собственик на над 50 процента от капитала.

"Решението на съда е в полза на Пловдив, надавам се оттук нататък да работим спокойно и да няма спекулации около собствеността на Панаира", заяви пред Dnes.bg бизнесменът Георги Гергов.

Още по темата
Dnes.bg припомня, че проверка на Министерството на икономиката констатира сериозни нарушения при приватизацията на Панаира. По тази причина държавата поиска да си върне контрола над дружеството.

Министър Трайчо Трайков обясни преди повече от година, че по време на общи събрания на Международен панаир Пловдив, проведени през декември 2006 и март 2007, неправомерно е увеличен делът на "Пълдинтур инвест", или поне има "сериозни съмнения“ за неправомерността.

Пловдивският окръжен съд прецени в началото на февруари, че има налице скрита приватизация, защото за намаляването на държавното участие не е била уведомена Агенцията за приватизация, и върна Международния панаир под тепетата в ръцете на държавата.

Решението на апелативните магистрати може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase