Свидетелят по делото "Килърите" Боян Джамалов даде показания по искане на защитата на подсъдимите въпреки двата му отказа в предишните съдебни заседания.

Съдът уважи искането на адвокатите, макар че свидетелят нееднократно заяви, че се страхува за живота си след извършено на 3 януари покушение срещу него.

Джамалов потвърди свидетелските показания на Лозан Цеков, че двамата са предали бял микробус на подсъдимия Янко Попов-Туцо и че намерили превозното средство запалено край село Железница.

Както е известно, в този район бяха открити труповете на физическите извършители на убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

От показанията на свидетеля стана ясно, че Петър Стоянов-Сумиста му е разпореждал да предава на други хора задачи за побои и палежи.

По-рано бе направена очна ставка между Боян Джамалов и Стоянов.  Сумиста искаше да му зададе 40 въпроса, които щели да изяснят цялото дело.

При очната ставка Сумиста отрече твърденията на Джамалов, че му е давал разпореждания за побои, палежи и следене на хора.

Работата на Джамалов в моята фирма беше да доставя минерална вода в търговски обекти и никога не е бил изпращан да установява адресите на когото и да било, заяви Вожда.

Заседанието на съда продължава с разпит на Велизар Младенов. Той потвърди свидетелските показания на Боян Джамалов и Лозан Цеков за запаления микробус край село Железница.

Още по темата
Свидетелят разказа, че по разпореждане на подсъдимия Петър Стоянов е закарал три манекенки от известна модна агенция до Бургас, за които му донесъл 3000 лева. Купувал е sim-карти, които лично доставял на Стоянов, съобщи БТА.

Делото срещу "Килърите" започна на 27 юни. Пред съда като обвиняеми са изправени Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase