Снимка: БТА

За четвърти път от старта на процеса „Килърите“ бе поискан отвод на съдебния състав.

Този път защитниците поискаха отвод с мотива, че не са имали възможност да попитат един от свидетелите – Лозан Цеков, защо при четири разпита досега не е казал, че Петър Стоянов – Сумиста го е накарал да подпали микробус в с. Железница.

Адвокатите твърдяха, че преди разпита Цеков е престоял в стая на прокуратурата, но от държавното обвинение отрекоха твърдението и поискаха то да бъде доказано.

По-рано Лозан Цеков каза, че не е работил за Петър Стоянов като шофьор – взимал пликове с пари от магазини и офиси и ги предавал на Сумиста.

Свидетелят каза, че знае за палежи и взривове, поръчвани от Стоянов. По негово нареждане е купил предплатени сим-карти от Търговище, които са улики за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. По думите му е държал оръжие в гаража си, което е давал на друг подсъдим по делото – Васил Костов – Кеца.

По-рано днес адвокатът на обвиняемия Петър Стоянов – Иво Найденов заяви, че свидетелите Георги Петков и Лозан Цеков трябва бъдат привлечени като обвиняеми, защото си признават, че са извършили престъпления.

Според защитника Петков, който вчера заяви пред съда, че е заплашван от Петър Стоянов – Сумиста, и се страхува за живота си, отправял закани към юриста, клатейки глава.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase