Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който стана известен като Батко, тъй като възлагал обществени поръчки на братята си.

Делото е върнато заради допуснати нарушения още когато на Георгиев е повдигано обвинение. Първо той е бил обвинен за едно престъпление, а след това за още две, уточняват от съда.

Делото срещу Георгиев е един от процесите, които ЕС следи. Наложи се то да започне отначало, тъй като беше гледано от бившия шеф на СГС Георги Колев, който впоследствие стана председател на ВАС. След него процеса пое съдийката Весела Дончева. Очакваше се тя да насрочи дата преди лятото.

Повторното гледане на делото означава, че всички свидетели, които вече бяха разпитани, ще се наложи да дават отново показания. Сред тях са бившите министри Миглена Плугчиева, Гергана Паси и Пламен Орешарски.

Още по темата
23 окт 2008 16:50
Според обвинението Георгиев е злоупотребил със служебното си положение, като е одобрил договори и така е възлагал работа на фирми, управлявани от братята му – Емил и Бойко Георгиеви. 

Той беше отстранен от директорския пост в тогавашния фонд Републиканска пътна инфраструктура, след като стана ясно, че едната фирма – „Биндер“, е спечелила поръчки за 120 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase