Снимка: БТА
fallback

43-годишният Светослав Димитров, който беше привлечен като обвиняем за смъртта на осем души при зверската катастрофа на "Тракия", бе освободен под "парична гаранция" от 5000 лева.

"Наблюдаващият прокурор е преценил, че няма нужда от искане на най-тежката мярка "задържане под стража", обясниха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Oще по темата

За да определи мярката му, наблюдаващият прокурор е преценил, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Размерът на гаранцията е съобразен с имущественото му положение. 

Dnes.bg припомня, че при катастрофа на автобус на бургаската фирма "Ентуртранс" загинаха 8 души, а 16 бяха ранени.

В най-тежко състояние е 45-годишната Албена Узунова, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Според първоначалния оглед счупена греда на автобуса и 15 см напречен разрез на задна дясна гума са вероятните причинители на катастрофата.

Катастрофиралият автобус е 23-годишен и е минал технически преглед на 8 март, с което му е издадено разрешително, че е годен да извършва превози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 12 години

и си мисля,че може би шофьора не е заспал,не зная,но ......с такива стари автобуси е наистина ад да пътуваш,дори и без произшествие.

54

Анонимен

преди 12 години

Миналото лято пътувах с тях до Габрово.Автобуса пристигна от Бургас.Толкова стар и неугледен.Пътувам много и се разочаровах,защото повечето фирми с автобусен транспорт в страната са добре поддържани.Но тази фирма,ЕНТУРТРАНС; е абсолютен кич,абсолютна мръсотия вътре.Това споделят и познати,които са пътували с тях.ДА ГИ СПРАТ ОТ ДВИЖЕНИЕ.!!!!!!!!!1

53

Анонимен

преди 12 години

Пътувала съм 3 пъти с тази фирма,,Ентуртранс''.Трансът си е як наистина.Ужас.Последният път беше през май в 22.00часа от София.Ужас.След 20.00 ч. няма друг транспорт.Беше претъпкано,много мръсно,осветлението не беше в ред.Направиха пауса на Нова Загора уж 30 минути.Шофьорите ядоха 40 минути.Задушно беше,климатичната инсталация или не функционираше или нямаше такава.Автобуса беше доста стар.По пода имаше накъсани малки парчета като мокети и подобни.Много съм разочарована.Миналото лято пътувах

fallback