Снимка: Булфото
fallback

Върховният касационен съд (ВКС) осъди окончателно на година и шест месеца условно учителката Поля Даскалова, която обра банка в Плевен.

Даскалова бе подсъдима за обира от 15 март 2010 г., когато нахлу в банков клон, маскирана с шал и перука, заплаши касиерката с пистолет играчка и отне 21 600 лева.

По късно учителката се призна за виновна и получи условна присъда от година и половина с тригодишен изпитателен срок.

Магистратите взеха предвид доброто й име, чистото й съдебно минало и тежкото финансово положение, в което се намирало семейството й.

В мотивите си ВКС се съобразява с доводите на предишните съдебни състави за смекчаване на вината на учителката от Славяново.

Според върховните съдии степента на обществена опасност на подсъдимата не е висока и за това не е на лице необходимостта тя да бъде изолирана от обществото като получи ефективна присъда.

Oще по темата

Даскалова трябва да изплати на банката сумата от 21 600 лв. с лихвите от датата на престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

!"

преди 12 години

"Лора Палмър"! Жената от снимката въпросната учителка. Но, дали си намери работа по специалността? Всеки е на магия.

27

NoName

преди 12 години

Според мен това не е въоръжен грабеж (нито е въоръжен, нито е грабеж), а по-скоро ги е въвела в заблуда и следствието от това е, че са и дали тези пари. Нито е имала оръжие, нито е употребила сила, а само думи и действия, чрез коитоги е заблудила, че е въоръжена. Все едно да те съдят за убийство без да си убил, а някой да си е помислил, че е умрял.

26

Анонимен

преди 12 години

каквото и да е ВСЕ ПАК ТОВА Е ИЗВЪРШИТЕЛ НА ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ НА БАНКА! ТОВА ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАБА, ДОРИ И БАНАНОВА СЕ НАКАЗВА С ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ПОНЕ ЗА СРОК ОТ 5 Г. ДРУГАРИ СЪДИИ, ДОБРЕ Е ЧЕ ПРАВИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, АМА НЕ Е ДОБРЕ КАТО СЕ ЛИГАВИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН С ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ, ДЕЯНИЕТО Е С ГОЛЯМА ОБЩЕСТВЕНА ОПАСТОНОСТ, КАКТО И ДА СЕ ГЛЕДА НА ПОДРОБНОСТИТЕ. СРАМММММММ!

fallback