Снимка: Dnes.bg
fallback

„Не мога да приема, че Лазар Колев е изкупителна жертва и че няма нищо общо с това гнусно и тежко престъпление. Това заяви пред Dnes.bg адвокатът на родителите на убитите сестри Белнейски Иво Найденов.

Преди обяд в Пазарджишкия окръжен съд той направи пледоария, в която обясни, че специални разузнавателни средства доказват категорично фалшивото алиби на Лазар Колев за нощта на убийството.

По думите му свидетели са се отрекли от показанията, в които са твърдели, че Лазар Колев е бил с тях в злополучната нощ. Лъжливите показания били дадени срещу определена парична сума.

„Родителите на двете момичета и аз сме убедени, че Лазар Колев е виновен и ако има правосъдие, трябва да бъде отделен от обществото до края на дните си“, заяви в съдебната зала адвокат Найденов.

Според него всички доказателства по делото сочат, че Росица и Христина Белнейски са изнасилени и умъртвени по особено мъчителен начин именно от 31-годишния подсъдим.

„Единствената правилна присъда за всяко едно от обвиненията трябва да бъде максималната – до живот без право на замяна“, каза Найденов. Според адвоката на родителите не може да има парична сума, която да обезщети Фани и Стоимен Белнейски, защото те ще носят до края на дните си мъката от загубата на своите деца, докато Лазар Колев ще се събужда всяка сутрин.

Oще по темата
7 юни 2011 12:30
126

След тези думи и двамата родители на убитите сестри не сдържаха сълзите си в съдебната зала.

„Исканата доживотна присъда се равнява на смъртна присъда“, заяви в пледоарията си защитникът на Лазар Колев Димитър Марковски.

Според него аргументите на прокуратурата, че Лазар Колев е изнасилил и убил двете момичета, лежат върху показанията на един затворник – Владимир Славов, който твърди, че Лазар Колев си е признал пред него за извършеното престъпление.

„Няма основание съдът да издаде доживотна присъда, защото липсват доказателства Лазар Колев да е замесен в двойното убийство“, категоричен е адвокат Марковски. Според него ако съдът постанови най-тежкото наказание, подсъдимият ще бъде затворен в дупка доживот.

Заседанието на съда продължава и в този час. Очаква се в четвъртък съдията по делото да издаде присъда за 31-годишния Лазар Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

ринго

преди 12 години

Независимо дали този Лазар е убиецът или не Белнейски носят огромна вина за това че са оставили щерките си да се шиткат та дори и малката на 15 години да прави аборт .Това редни момичета ли са били ?Не стана ясно как са живяли какви контакти са имали дали е вярно че са се ч........и за пари като момичета на повикване .Семейството е най големият виновник за тая трагедия.В САЩ най честите жертви са проститутките убиват ги разни маниаци защото са достъпни.Вижте и платинето на майката..страда а ?

68

Анонимен

преди 12 години

Markovski e svinia , ne na vynshen , a v 4isto wytresha naglasa za moral, omazan s nedomlyvki i polepen sys slabosti w obvinenieto.Markovski pred prokurora da zaiavi-ubeden li e 4e klientyt mu e nevinen ili e klientyt mu nevine zastoto niama pokazalka s koiato da poso4at to4no kak e izvrshil nestata.Makrovski da zaiavi direktno prestypnik li zastitava ili si igrae na krienici zad zle pritvorenia zakon. Zakonyt e za tova za da se zaobikalia? Taka be Markovski.

67

тергтргх

преди 12 години

Не забравяйте 4е тракториста е бив6 пилот и не оби4а да лази по пати6тата като всеки такав

fallback