Снимка: Булфото
fallback

Бившият прокурор от ВКП Цеко Йорданов, сочен за един от най-доверените хора на Никола Филчев, е сред обвинените по делото „Октопод“.

Това потвърди адвокатът на сочения за лидер на групата Алексей Петров – Васил Василев. Днес двамата бяха в Националната следствена служба (НСлС), за да им бъдат предявени материалите по делото. Освен Алексей Петров и Цеко Йорданов, обвиняеми са Марчело Джотолов, Антон Петров – Хамстера, Янко Попов и Кирил Топалов.

Материалите по делото са събрани в 175 тома, като прокуратурата е дала на обвиняемите шест дни, за да се запознаят с тях.

Васил Василев и Алексей Петров бяха категорични, че влизането на делото в съда е въпрос на политическо решение.

Oще по темата

„Наясно сме, че това дело ще влезе в съда точно преди изборите и така ще се изпълни политическа поръчка, коментира адвокат Василев.

Алексей Петров пък заяви, че единствено бъдещата му политическа кариера е причината, за да бъде викнат в НСлС и „живеем в бананова република, ръководена от страховете на диктатора й“, визирайки премиера Борисов.

„Той си създаде спецсъд, за да са има паралелна лична съдебна система“, коментира Петров, като декларира, че ще се справи с това да бъде подсъдим и да участва в предизборна кампания.

„Сега обаче може да се окаже като всичко друго Борисов и Цветанов да влязат в собствения си капан и най-свидните чеда на партията да бъдат клиент номер 1“, коментира Петров.

Адвокатът му пък заяви, че „изстъпленията“ срещу Алексей Петров са били предмет на коментар в доклада на международната асоциация на съдиите, както и на специалния докладчик на ООН по въпросите на независимостта на магистратите и адвокатите Габриела Кнаул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

riddle

преди 12 години

Дали е престъпник Алексей Петров? Ами ако четем интервютата на "титанът на мисълта" Цветанов - да. Иначе трябва много да похвалим разследващите - повече от година хората чели, изрязвали и събирали изрезки от вестници с мнения на цитирания по-горе - чак над 150 тома. Бравос! Хвала за труда ви! Добре, че бяха интервютата и изказванията, та да спретнете "обвинение"! За награда сте! Пък ние ще чакаме съвсем скоро и нас да обвините "по картинка". Браво за "демокрацията"!

127

Анонимен

преди 12 години

Докато обикновеният българин става още по- беден, едни други хора все повече угояват телесата и банковите си сметки. Бившата упрравляваща клика около БСП предпочита за обикаля родни и чуждестранни курорти, да се излежава в луксозни СПА хотели, вместо да си върши работата, за която, в крайна сметка, й е било гласувано доверие на изборите. Истината трябва да се знае, без значение кой я казва. Видни независими експерти, които се страхуват да си кажат името, по обясними причини, заявяват с убеждение, че при още една година подобно ходене по курорти, мизерията у нас ще е потропала на всяка една врата, а БСП вече ще имат и вили в чужбина.Да си го кажем направо пари в България има! Пари има за всичко. За пенсии, заплати, за здраве, за живот, но същите тези парички се разпределят от една клика, от петдесет шест десет човека, за чийто джоб думата милион е вече обидна.Доказват го вече стотиците лимузини, които ежедневно въртят из центровете на големите градове, доказват го луксозните имоти в Бояна, доказват го имотите на Масларова, Мургина, Жан Виденов, сараите на Доган. Именно за това, помислете какво ще правите на следващите избори? Помислете, какво ще правите със съдбата си? Спасението е едно да излезем на улицата и да поискаме конфискация. Все пак тази държава си е наша и трябва да си устояваме това право

126

Emigrant

преди 12 години

Като сте го подхванали този престъпник-Алексей Петров,трябва да го довършите.Но не да го оставите да напусне държавата ,а арест и народен съд.Пълна конфискация на неговото многомилионно състояние,на жените му и всички свързани с него,доживотна присъда или смърт,за предателство към България и народа,за всички жертви след прехода,за кражби в особено голями размери-милиарди левове от гърба на народа,за хилядите безледно изчезнали млади хора,за унищожаването на Бъл. армия и икономика.Той стои в центъра на всички злини.Сега е момента ! Събудете се хора !

fallback