Кметът Георги Славов. Снимка: Булфото
fallback

Окръжният съд в Ямбол осъди на година и половина условно кмета на града Георги Славов. Той бе признат за виновен за нарушение и неспазване на служебните си задължения.

Oще по темата
Градоначалникът бе обвинен, че е нарушил разпоредбите на Закона за обществените поръчки при обявяване на процедура за списване, предпечат, печат и разпространение на общински информационен бюлетин.

Кметът не е обявил пределна стойност на поръчката и не е прекратил процедурата, след като се е установило, че няма участник, който отговаря на посочените критерии. С тези си действия Георги Славов е ощетил бюджета на общината със сумата от 21 306 лв. и е облагодетелствал фирма КТС ЕООД, собственост на Таня Димитрова, която сега е областен управител.

Ямболският окръжен съд постанови година и половина лишаване от свобода за Георги Славов с 3 години изпитателен срок. Кметът трябва да заплати разноските по делото и 1000 лева гаранция.

Прокурорът по делото изрази удовлетвореност от осъдителната присъда, въпреки по-ниския от поискания размер и няма да протестира наложеното наказание.

Самият кмет категорично заяви, че не е очаквал осъдителна присъда. Той се закани, че ще търси правото си на следваща инстанция.

Присъдата на окръжен съд Ямбол може да бъде обжалвана и протестирана в Апелативен съд – Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

възмутена

преди 12 години

Тоя въобще що не си вземе публичния дом и бардака и да си ходи барабар с Танчето и Галинцето неуспялата депутатка.Егати плюнчото. Нагъл,крадлив,лъжлив.Такъв *** кмет не бях виждала.Голям сексапил е и има харем.Като знам как се сваля наред,сложи и кражбите.Няма да се оправи никога хубавата ни държавица.Борисов,вземи си тая *** у вас да ти съсипе дома.Те и теб ще окрадат :)

28

kubnfsy

преди 13 години

agZGs6 , [url=mdfqcnziizgu/]mdfqcnziizgu[/url], [link=mhtwwujmxtsh/]mhtwwujmxtsh[/link], ttohenjtgrls/

27

eclipse

преди 13 години

bravo be,biva li takava parodiq da e bulgarskoto pravosudie,ne samo 4e ne si izpulnqva zaduljeniqta,ami i krade naroda,te sa go hvanali 4e e kral 20 000,toi e otkradnal do sega pove4e ot 100 000,ama zashto 6te go tormozqt chovecheca,1000 lv globa mu stigat i godina i polovina uslovna,auuuuuuuu gorkiq,parodiq golqma.Ako sega otida do blizakiq magazin i otkradna 1000 lv,na men samo 10 lv globa li shte ima a???cirkadjii

fallback