Един от опитите за покушение срещу Ивайло Паунов – през 2009 г. бе стреляно по джипа му. Снимка: архив Булфото
fallback

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Георги Петков – Дачи, за стрелбата по Ивайло Паунов – Джованито, през 2005 година във Варна.

Дачи е обвинен в опит за умишлено убийство на Ивайло Паунов и Михаела Мирчева – бившата манекенка, която също пострада при неуспешното покушение пред варненския бар „Сохо“.

"Деянието е останало недовършено поради независещи от обвиняемия причини", се посочва в съобщението на прокуратурата.

Дачи е обвинен и за притежание на огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, и боеприпаси, без да има необходимото разрешение.

Припомняме, че на 13 март 2005 г. неизвестен стреля с автомат „Калашников“ по Ивайло Паунов пред собствения му бар в центъра на Варна. Тогава Джованито бе прострелян в гърдите и корема, но оцеля. При инцидента пострада и Мис Варна 2003 Михаела Мирчева.

Пет години след неуспешния атентат за стрелбата бе обвинен Георги Петков – Дачи, след като бе задържан при полицейската операция „Килърите“ за убийството на бизнесмена Юри Галев.

Ивайло Паунов пък е известен на полицията за кражби на автомобили. През 2003 г. той бе арестуван в Мадрид, когато бе разбита групата за трафик на крадени коли на Константин Рогов – Рогача, но бе пуснат благодарение на смяна на имената си и новия си паспорт.

Той оцеля и в още два опита за убийството му – през 1999 г. бе взривен автомобилът му, а в края на 2009 г. неизвестни стреляха с автомат по джипа му. Пострадаха жената и 11-годишният тогава син на Джованито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ХИТЛЕР

преди 13 години

какво чакате ,да влизат в затвора за по ,,15,,ГОД. БЕЗ ВРЪЩАНЕ ОТ 1999ГОД.

16

Друг гражданин

преди 13 години

М.Марковски е обещал условна присъда на Ст.Петров, нападнал и задържал служтели на Инвестбанк-Сливен,и ако делото се гледа в СГС, ще си изпълни беззатруднения обещанието. Защото съдийките от този съд и САС не съдят престъпниците, а ги оправдават. Мисля,че посланикът на Германия г-н М.Хьопфнер беше прав, когато миналата седмица пред в-к Дойче веле каза,че в БГ има две съдебни власти - едната за хората с власт и недосегаемите. Може би е забравил да допълни,че тези съдилища и тези съдии съдят и обвиняеми с много пари, ама то си е ясно: който има много пари, си откупува и "индулгенция" - оправдателна или в краен случай условна присъда. Въобще, прочетете ли или чуете ли,че адвокат на някой обвиняем е станал някой от "великолепната адвокатска петорка", смятайте,че оправдаването му е в кърпа вързано и после може да съди БГ в Страсбург за пропуснати ползи и морални щети.

15

Читател

преди 13 години

В днешния брой на Труд четем, че прокуратурата отново поискала имотите на Ковачки и определено не е доволна от произнесената от съдия А.Йорданова от СГС присъда.. Г-жо съдия , Ковачки е скрил ДДС на стойност 16 млн лв, а вие му опрощавате конфискация на имуществото от порядъка на 10% и го осъждате условно?! Според вас, какъв данък той трябва да скрие, за да бъде осъден ефективно: 50 млн, 100 млн лв?? Как да разбирам: че за едни ,т.нар. недосегаеми хора според посл. Хьопфнер, присъдите са едни, а за обикновените хора - съвсем други? Може би, дано да се лъжа, тъкмо СГС и САС са съдилищата, които съдят недосегаемите и бившите властници и съдийките от тези съдилища имат за задача да оправдават тази категория престъпници?! Проф.Груев пак се оправдава с прокурорите, а Б.Велчев си мълчи... Ирена, това ли са честните и доблестни съдии, отсъждащи въз основа на закона, морала и т.н. и малко въз основа на вътрешното или външно убеждение?

fallback