Деница Урумова. Снимка: Булфото
fallback

Върховният административен съд не даде ход на делото за уволнението на съдия Деница Урумова.

Младшата съдийка от благоевградския съд обжалва решението на Висшия съдебен съвет (ВСС), с което бе уволнена заради имотния скандал в Приморско.

Oще по темата

Ход на делото обаче не бе даден, защото се оказа, че Урумова е нередовно призована – призовка не е стигнала до нея. Тя е търсена и по телефона, но посоченият от нея номер е бил изключен.

Защитник на Деница Урумова е бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, който днес се яви в съда.

Следващото заседание по делото е на 12 септември.

Деница Урумова бе уволнена от ВСС на 8 март, след като стана ясно, че е получила имот край Приморско, след като се регистрирала в общината като крайнонуждаеща се.

Наказание отнесе и баща й Николай Урумов, който беше шеф на отделение във Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

незнаен от приморско

преди 12 години

ама ти от приморско ле си? а тебе знаят ли те? е айде кажи кой си и какви имоти имаш и как си ги придобил? от сегашния кмет, от предишния или от смс-и? ... перник на морето=приморско

35

onq s konq

преди 12 години

..obqvqvat q za nacionalno izdirvane i znae6 li kak 6e se qvi sama da si q vzeme...

34

Съдии и дъщери

преди 12 години

Ама дали баща й, съдия във ВАС, не е основната причина да й се даде този ОПС-имот?! Защото Деница, колкото и да е красива и оправна тя, никой в Приморско не я знае , ама като каже,че е дъщеря на съдия Урумов, работата веднага се оправя! Да си спомним ли, че и майка й, също юристка, кандидатстваше навремето и тя за ОПС-имот в Ахтопол, и работата беше почти уредена, ама сетне калимерата там малко се продъни. Ама дъщерята си взе имота и като оправна, построи там хотел. А таткото, който май че е в дъното на тази завера, беше помилван от ВСС без дисциплинарно уволнение, без понижение да работи в съд от по-ниско ниво. Остана си човекът на работа във Върховния адм. Съд и сега ще съди такива като него! Бил ценен кадър, сериозен, много уважавана личност! Хайде бе, уважението и сериозността свършват в момента, в който се разбере как се е уредил с ОПС-имот, пускайки напред най-ценното дъщеря си. Е, преподал й е първият урок: как се заобикалят закони. А тя се оказа схватлив юрист и веднага се ориентира към съд на кметството на Приморско!

fallback