Снимка: Булфото
fallback

Окръжният съд във Велико Търново постанови 2-годишна условна присъда за кмета Румен Рашев.

Съдът му наложи и забрана да заема обществени длъжности за 4-годишен период.

Магистратите признаха великотърновския кмет за виновен в престъпление по служба при отреждане на право на строеж върху общински имот, при което общината е претърпяла вреда в размер на 423 489,60 лв.

За градската управа са настъпили значителни вреди, включително неимуществени – уронен е престижът на общинската администрация, твърди обвинението.

Oще по темата

Другият подсъдим по делото – бившият главен архитект на общината Елена Абаджиева, беше оправдана.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.

Самият Румен Рашев отказа коментар. Aдвокатите му бяха категорични, че ще обжалват присъдата и ще поискат  оправдаване на кмета, защото не е извършил престъпление и не е  навредил на общината.

Прокурорът Кремена Колицова съобщи, че ще протестира присъдата и ще поиска от Апелативния съд да постанови за кмета четири години затвор и 3-годишна условна присъда за  архитект Абаджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Болярка

преди 13 години

Не мога да разбера какво добро е направил за града?Каква инфраструктура?Пътен възел Качица ли ?Ами от там колко си прибра?А каква организация на движението има само!!!Чудо!Май там стават най-много атастрофи в града.И какви паркинги искате да има като всички са застроени???

61

az

преди 13 години

interesno ako az o6tetia darjavata s tolko pari dali 6te e sa6toto nakazanie, i mnogo mi haresva 4e na izmamata ve4e mu vikat o6tetiavane, az predlagam ve4e na krajbata da kazvame ´´slu4aino vzimane´´.

60

до 59

преди 13 години

...предишните да не са по хубави!Всеки търновец помни как преди сто години тогавашния търновски кмет успява да подкупи почти всички съветници и да подари Царевец на Фердинанд,това обаче му дава възможността самият Фердинанд да му разреши да построи хотел в крепостта,който през 1981 година е съборен!...

fallback