Снимка: Булфото
fallback

Заради неудачи в техническо отношение има опасност специализираният съд да не заработи, а това ще се припише като вина на съдебната власт, и по-конкретно на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Такова опасение изразиха членовете на съвета на днешното заседание, на което разглеждаха въпроса за ремонта на сградата на ул. „Черковна“, в която ще се помещава спецсъдът.

Председателят на бюджетната комисия във ВСС Иван Колев коментира пред журналисти, че условията в сградата не отговарят на изискванията за площ и за нормално функциониране на структурите.

Oще по темата

По думите му проектът за ремонта е трябвало да бъде съгласуван между ВСС и Министерството на правосъдието, но оттам няма отговор.

Стаите в бъдещата магистратура към момента са достатъчни за съдиите и прокурорите, а още не е ясно къде ще се помещават следователите. Тепърва трябва да се уточняват и арестантските помещения, които трябва да са около 20.

По време на заседанието главният прокурор Борис Велчев изрази опасение, че обвинителите в бъдещата специализирана прокуратура може да се окажат в по-лоши работни условия, отколкото в момента.

Според сегашното разпределение в стая трябва да работят по около трима души, а може да се наложи да бъдат по петима-шестима прокурори.

Според обвинител №1 служителите в спецмагистратурата трябва да имат нормални условия, за да могат да работят.

„Понякога е по-добре да не правим нищо, отколкото да симулираме, ако сме наясно, че тази сграда не става“, коментира Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

elica1204

преди 13 години

Цялата галимация със спец-съда е *мижи да те лажем*По брой съдии на глава от населението, сме на първо място в Европа!Защо ни са допълнително такива - само да ги хрантутим, а те да оправдават мутренските бизнесмени!Нужна е цялостна реформа в Съдебната система, а не назначаване на нови бройки !Докато ни управляват непочтени личности, няма да имаме нужните реформи - доказателствата са пред нас вече 20 години

21

безименен

преди 13 години

При тая политическа система с тия политици,в България никога няма да има истинско правосъдие.Миризмата на леш и мъртвило идва от парламента и като зараза е обхванала цялото общество в това число и съдилищата.

20

Анонимен

преди 13 години

Моля спец-съда да побърза !Първият клиент - И.Фидосова , чака !

fallback