Ексземеделският министър Венцислав Върбанов е невинен, реши СГС. Снимка: БТА
fallback

Софийският градски съд оправда бившия земеделски министър Венцислав Върбанов.  

Бившият син депутат е обвинен за безстопанственост в качеството му на бивш министър на земеделието и горите в кабинета на Иван Костов. Делото тръгна през октомври 2007 г. и се точи вече четири години.

Според обвинението Върбанов умишлено не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество и не е упражнил достатъчно контрол върху дейността на фонда, с което е причинил щети в размер на 87 845 000 лв. Престъплението е извършено в периода 1998–2001 година.

Според прокуратурата Върбанов умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението на фонд „Земеделие" и е отпускал субсидии, без в договорите да са посочени основанията за субсидирането.

Oще по темата

Той е обвинен и в това, че в нарушение на правилника на фонда е одобрил отпускането на 32 инвестиционни кредита по програма за пряко кредитиране на трайни насаждения. Кредитите са отпускани със срок за погасяване от 120 месеца при 60-месечен гратисен период, което според обвинението не е позволено в правилника на фонда.

Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Иван

преди 10 години

От Оранжерии "Сердика" Върбанов открадна 14 милиона, заедно с брат си Любомир Върбанов и братовчед си Тони Милев Тонев.

75

LOMSKI

преди 12 години

Крадците на прехода Венцислав Върбанов и Димитър Чукарски чрез жените си Мая Чукарска и Камелия Вурбанова купиха Ломско Пиво с откраднатите пари от ЗЕМЕДЕЛИЕТО

74

Иван

преди 12 години

Върбанов извърши най-голямите КРАЖБИ в Министерство на земеделието, с братовчед си Тони Милев Тоев откраднаха Главния информационно управляващ център на Министерството.Две административни сгради и седем магазина в центъра на София. Крадци на прехода.

fallback