Снимка: Булфото
fallback

Близо 2 милиона лева ще бъдат отпуснати за заплати на 134-ма души, които ще работят в специализираните съдилища и прокуратури, реши днес Висшият съдебен съвет (ВСС).

От август новата магистратура ще заработи с по 11 съдии за всяка от двете инстанции, 22-ма прокурори и девет следователи в двете прокуратури и 81 души администрация.

Отделно за режийни разходи на „Антимафия“ се заделят 1 600 000 лева. Около 1 900 000 лева ще струват обзавеждането и техниката, като само за компютри ще бъдат дадени 800 хиляди лева.

Oще по темата
20 дек 2010 17:25
213
3 май 2010 12:18
217

Средствата за осигуровки и други видове плащания са в размер на още около 800 хиляди лв.

Така от август до края на годината за спецмагистратурите ще струват близо 6 400 000 лева.

Засега не може да се изчисли колко ще е годишната издръжка на двете спецсъдилища и прокуратури, защото броят на работещите в тях може да се промени, коментира членът на ВСС Иван Иван Колев.

Той допълни, че Министерството на правосъдието ще се занимае с ремонта на сградата на ул. "Черковна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

BBM

преди 13 години

Нека са двупроцесорни платки, CPU осемядрни , с 36 GB RAM. Нищо не може да ги спре! Ужас за всичката престъпност... Само така! Подкрепям, това начинание.

45

марти

преди 13 години

"като само за компютри ще бъдат дадени 800 хиляди лева"На колко човека ще се купуват компютри-на всичките 134 ли или и на роднините им???И какви са тези компютри-да не са внос от...Космоса???Постоянно разни такива сделчици точат бюджета,а онази кьоравата шушумига Дянков само реве,че пари нямало!!!Ами как да има бре,Дянков-вземете направете още 5-6 специализирани съдилища,още няколко агенцийки от тип БОРИ СЕ С ЧВОРА и назначете още една сюрия ***,пък дано те да изкарат пари,че да има!!!

44

ор

преди 13 години

Добре, хайде, от мен да мине,спецсъд добре. Но какво ще прявят 81 души администрация, за 53-*** магистрати? Е, за това все не им стигат парите, на бюджетните! Такова чудо, такава администрация, не е възможна в частния сектор. Преко сила три секретарки, чистачка на половин ден и един администратор, който да е:главен счетоводители, счетоводител,ТРЗ,личенсъстав - пенкелер! Макс 7 човека *** - другите, вън!

fallback