Христо Ковачки. Снимка: Булфото
fallback

Двама свидетели по делото срещу бизнесмена Христо Ковачки бяха глобени с по 500 лева, след като не се явиха пред Софийския градски съд и станаха причина за отлагането на процеса.

Петър Даскалов и Димитър Ганчев ще бъдат доведени принудително на следващото заседание на 11 април.

Защитата настоя четирима души да бъдат заличени от списъка на свидетелите, но прокуратурата държи те да дадат показания и съдът отхвърли искането.

Заради днешното отлагане на делото защитата на Ковачки заяви, че прокуратурата умишлено протака процеса.

„От 2008 г. до сега прокуратурата имаше време да събере всички доказателства, а не в края на делото да се сеща за тях“, коментира адвокат Ина Лулчева.

По думите й се нарушава разумният срок за приключването на делото за данъчни престъпления.

Христо Ковачки е подсъдим за данъчни престъпления. Според обвинението през четири негови фирми са източени близо 16 милиона лева ДДС – купувани са скъпи машини, които компаниите продавали помежду си, а държавата им е възстановявала ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Вазелин

преди 13 години

На Гоце,президентстващият,тоя му е ибрикчията...затуй - не така с лошо,че всички сме за затвора,ако не внимаваме?!Колко невинни са вътре и колко виновни са навън - фантазията ви е малка...?!Ама,нейсе,барем съдиите да не стоят без работа,че от Брюксел ги нюхат,точат се едни заседания безчет и без смисъл.Т.е. крайният резултат и на Байно от село вече му е ясен,ама нали сме си Нагли,от Съдебната,тъй требе.Да си плати/кеш/ момчето,че да не посега да взема само за себе си - и съдията деца храни!Уви!

18

Facebook

преди 13 години

Facebook

17

БГ Цървул

преди 13 години

Хаха ... поредното представление! Един нарко-пласьор не могат да вкарат в затвора, камо ли тая гнусна твар ... Господ си знае работата!

fallback