Снимка: Булфото

Прокуратурата поиска Военноапелативният съд да потвърди присъдите на подсъдимите по делото за откраднатия танк „Майбах“.

На предходната инстанция бившият военен Алексей Петров и германеца Томас Гмаейр получиха присъди от по 4 години затвор. Те трябва да платят и 1 млн. евро обезщетение на Министерството на отбраната.

Още по темата

Сумата представлява цената на откраднатия танк, изчислена след експертиза, изготвена от археолози и историци от Националния исторически музей, сред които директорът на музея Божидар Димитров и заместника му Иван Христов.

Днешните пледоарии се състояха в закрито съдебно заседание като се очаква съдът да излезе с решение по делото до един месец.

Все още обаче не е ясно дали процесът няма да бъде върнат за ново разглеждане на Сливенския военен съд. Такова искане направи защитата на подсъдимите.

На предходното заседание адвокатите поискаха отвод на съдебния състав, гледал делото в Сливен, с мотива, че член на състава е служил в едно поделение с юрист-консулта, който представлява министерството на отбраната в процеса. Предстои съдът да се произнесе и по това искане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase